Federer
Foto: Twitter/ Novak Đoković/ Rodžer Federer

Rodžer Federer ističe da mu nije drago što je porazom završio karijeru, iako je Lejver kup prije svega egzibicioni turnir.

-“ Naravno da sam razočaran. Bio sam u ekipi i skoro sam izgubio glas i bole me dlanovi od bodrenja tima. Zbog toga sam razočaran i želio bih da je rezultat bio drugačiji. Rekao sam Endiju u svlačionici da ne volim da gubim, to nije zabavno. Kada jednom osjetite uspjeh, nije vam prijatno da gubite. Sjutra ću da otputujem kući i nadam se da ću naći način da provedem zabavnu noć. Ipak, ovaj vikend je nešto posebno za mene. Uživao sam, ali nažalost moj tim nije pobijedio.”- kaže Federer i nastavlja:

Federer se u budućnosti ne vidi kao čelnik ATP-a ali kaže da će uvijek biti spreman da pomogne.

-“ Ne razmišljam o toj ulozi, ali se nikad ne zna. Sada nisam baš voljan da ulazim u politiku. Ranije sam nešto slično radio. Nekada je bilo dobro, a nekada i nije najbolje. Zbog toga trenutno moram da se udaljim od te opcije. Međutim, ako mogu da budem od pomoći, ne kao zvaničnik naravno, uvijek ću biti tu. Ali da preuzmem zvanično funkciju. Trenutno se ne vidim u tome.”- dodao je Rodžer.

Medije u Londonu je zanimalo da li moža sebe vidi na mjesto selektora Tima Evropa?

-“ Nemam takvih planova. Bjorn radi odličan posao, kao i Tomas Enkvist, kao njegov pomoćnik. Bilo je veoma zabavno. Možda jednog dana budem tu, ali zasad to ne planiram. Trenutno se više radujem dolasku u Vankuver, koji će sljedeće godine biti domaćin Lejver kupa. Mislim da će taj grad biti sjajan domaćin i vjerujem da će Evropa ponovo imati sjajan tim. Prošao sam kroz različite Lejver kupove. Pobjeđivao sam, a sada sam prvi put poražen. Bio je i onaj prošle godine, kada sam povrijeđen. Uživao sam u ovom takmičenju na mnogo različitih načina.”- zaključio je Rodžer Federer.

6 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име