Đoković
Meridianbet: Novak Đoković
Najtužnija i najškrtija godina turnira kojih se novija istorija tenisa sjeća, završava se izvanredna decenija, obilježena podvizima legendarnih šampiona, epskim mečevima i više puta srušenim rekordima.

Zanimljiva statistika koja vrlo dobro uokviruje ovaj istorijski period je ona koja se odnosi na procenat taj-brejkova koji su osvojili igrači kola. Potvrđujući poziciju koju zauzima na tabeli i koju je zauzimao velike djelove decenije, na vrhu ove ljestvice je trenutni svjetski broj jedan Novak Đoković, sposoban da osvoji 65,38% taj-brejkova odigranih u poslednjih deset godina.

U ovom posebnom i ekskluzivnom plasmanu Endi Mari (64,62%) i Rodžera Federer (64,29%) zauzimaju drugo, odnosno treće mjesto. Rafael Nadal, istorijski manje dominantan u servisu (a znamo koliko u taj-break servisu računa), nalazi se na šestoj poziciji sa procentom od 60,48%.

Statistički izvještaj samo potvrđuje veliku sposobnost Srbina da bude najbolji na terenu u odlučujućim trenucima i da bi potkrijepio ovu tezu bilo bi dovoljno pomisliti na poslednje finale Vimbldona, ono 2019. protiv Rodžera Federera, u kojem je Srbin uspio da osvoji sva tri taj-brejka odigrana u pet setova i za pobjedu u meču u kojem su se Švajcarci ponekad pokazali superiornima.

Evo kompletnog plasmana 10 tenisera sa najboljim procentima:

Đoković 65,38, Marej 64,62, Federer 64,29, Raonić 61,88, Del Potro 60,71, Nadal 60,48, Izner 60,24, Vavrinka 59,52, Kirgios 58,95, Gasket 58,82.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име