Gojković
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
Dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, nakon sjednice kriznog štaba, potvrdio da je teniser Novak Đoković bio pozitivan na koronavirus.

Gojković je, nakon sjedenice kriznog štaba izjavio da je dokumentacija koju je Đoković dobio validna i tačna i da je dokument izdat od strane nadležnih organa i da je ta priča za njih jasna, teniser je bio pozitivan na koronavirus.

“Uz mogućnost da budem krivično gonjen od strane Đokovića, sva medicinska dokumentacija koju neko ima je njegovo lično vlasništvo. Svako objavljivanje bez znanja je krivično djelo. Nakon pojavljivanja dokumentacije koja je objavljena na društvenim mrežama mi smo je analizarali, ona je validna i za nas je ta priča jasna”, rekao je Gojković.

“Kada je on otvorio mejl i vidio mejl, to nije pitanje za mene. To ćete da pitate Novaka Đokovića. On je poslat na mejl u toku tog dana, šta je on radio poslije toga to ja ne mogu da komentarišem”, dodaje Gojković.

Na pitanje da li smatra da Đoković treba da bude kažnjen, Gojković odgovara da ne postoji kazna kojom bi on mogao biti kažnjen po aktuelnom zakonu, već bi mogao biti kažnjen samo vraćanjem u samoizolaciju ako je uhvaćen u prekršaju samoizolacije i dodaje da je poruka Vlade da se svi vakcinišu.

“Neko to prihvata, neko ne prihvata, prihvatamo sve različitosti. Veoma mi je žao da se Novak nije vakcinisao. Isto tako branim njegovu slobodnu volju, iako se sa njom apsolutno ne slažem. Nijedna država nije donijela odluku da se svi građani vakcinišu. Ja se sa tim ne slažem kao ljekar i neko ko zna koja je blagodet vakcinacije. Zatrpani smo informacijama, ali još više dezinformacijama”, rekao je Gojković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име