Đoković
Mike Segar/Novak Djokovic /REUTERS via Guliver image

Goran Bubanj koji je teniski stručnjak istakao je Novak Đoković zbog učešća na Olimpijskim igarama smanjio mogućnost da osvoji US Open.

–” Vjerovatno kao i on sam, ali i veliki dio javnosti – neuspjeh. Tražiti uzroke tom neuspjehu je malo duža priča. Ako krenemo od početka, od odluke da uopšte učestvuje – bilo je 50:50. Šta je prevagnulo kod te odluke da učestvuje kada je već osvojio tri grend slema i bio iscrpljen. Ne sumnjam da je napravio dobru analizu i da je odlučio dobro.” – kaže Goran i nastavlja:

–” To je možda još jedna od stvari koju on nije sagledao u startu – da on na Olimpijskim igrama neće biti sa svojim timom, da neće biti sa ljudima koji mu rešavaju stvari. Njegov menadžer Edoardo Artaldi bi ovo što ću vam sada reći sigurno primijetio. Jedna stvar koja je potpuno tehničke prirode, a to je kada igrate singl i dubl, onda vaš meč u pojedinačnoj konkurenciji mora da počne mnogo ranije jer se mečevi parova uvijek igraju posle singla. Onda je on žaleći se da igra prerano, ušao taj dubl i, umjesto da, na primer, igra u 19, na terenu bio tri sata ranije – u 16. To je još jedna sporedna stvar koja je dosta uticala.” – rekao je Goran.

Naredni turnir je US Open.

–” Dilema je jednostavna – teniski grend slem, znači četiri titule u jednoj godini, istorijski je podvig. Niko prije to nije učinio, ne računam Roda Lejvera 1969. jer su se igrala tri turnira na travi i to bukvalno nije bio ni sličan sport. Pridodati tome i Olimpijske igre zvuči primamljivo i objektivno je on, ponesen ovim rezultatima, mislio da može i to.

Ali dugoročno gledano, ugrozio je i ovaj rezultat koji mu predstoji. Ne samopouzdanje, nego i čitav niz radnji koje ima pred jedan grend slem. Sebi je oduzeo mjesec dana odmora i priprema, pripremni turnir pred Ju-Es open. Mnogo toga je žrtvovao za Olimpijske igre i, da je osvojio, bio bi umoran i sve bi bilo isto, ali bi imao energiju koju bi mu dalo to zlato. Ovako, u velikoj mjeri će biti umoran i biće strašno teško u Njujorku.”- zaključio je Goran Bubanj.

7 KOMENTARI

  1. Covjek planira, Bog odlucuje….Mozda ga ceka zlato za 3 godine pa da se time i oprosti od tenisa, kakav bi to filmski kraj bio, mozda jos ljepse nego da je uzeo sada…Da je uzeo sada zlato i posle US Open vjerovatno bi doslo do prevelikog zasicenja pa postoji mogućnost da vise ne bi ni osvajao….

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име