HALEP OGORČENA: Ne samo da ubijaju moju reputaciju, već i mene kao profesionalnog igrača

0
1
simona halep
Morgan Sette/Simona Halep/REUTERS via Guliver image

Simona Halep teniserka iz Rumunke ističe da je veoma razočarana što je njeno saslušanje za antidoping odloženo.

Nekadašnja najbolja igračica na planeti još od oktobra je suspendovana nakon je bila pozitivna na zabranjenu supstancu koja stimuliše stvaranje crvenih krvnih zrnaca, koja se koristi za anemiju.

Ona je već propustila brojne turnira, a sada će propustiti i Rolan Garos, kao i Vimbldon.

“Čekam da mi sude od oktobra. U decembru sam konačno uspjela, zahvaljujući stručnjacima, da pokažem da je dio suplemenata koje sam uzimala bio kontaminiran, zbog čega je test bio pozitivan. Tražila sam, kako propisuju antidoping pravila, brzo saslušanje, to je moje pravo, to piše u pravilima. Nažalost ITF (ITIA) je tri puta odložila moje saslušanje, uskraćujući mi pravo da mi sudi Nezavisni sud i ne dozvoljavajući mi da učestvujem na bilo kom turniru osam mjeseci”, istakla je Halep i dodala:

“Propustila sam Australijan Open, Rolan Garos i Vimbldon. Da ne pominjem da ću izgubiti sve bodove i ranking. Ne samo da ubijaju moju reputaciju, već i mene kao profesionalnog igrača, a o posledicama na moje mentalno zdravlje ni ne govorim. Ovo nepoštovanje pravila u vezi sa brzim saslušanjem na koje imam pravo je toliko nepoštovanje prema meni, da nemam riječi… Odložena pravda je uskraćena pravda”, dodala je Simona Halep.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име