Jelena
Jelena Dokić / Twitter

Oglasila se bivša teniserka Jelena Dokić povodom dana mentalnog zdravlja koji se obilježava danas i podijelila starhovitu priču.

–” Ova fotografija me uvijek rastuži i donese određeni bol. Nastala je tokom perioda mog života kada sam imala depresiju, anksioznost i panični poremećaj. Samo par godina kasnije, umalo sam oduzela sebi život. A danas sam u potpuno drugom svijetu. Nakon što sam uspjela da se izborim sa svim privatnim izazovima i da izađem na drugu stranu, znam kako je važno da si u konstantnom kontaktu sa ostalim ljudima oko sebe. ”- počela je Jelena:

-” A znam i da nijesu svi dovoljno srećni da imaju takvu mogućnost. Zato je danas jako važno da se podigne svjest o mentalnom zdravlju i problemima. Možda ne djeluje kao velika stvar to što neko ima probleme takve prirode, ali ako znate da imate podršku sa strane, to pravi veliku razliku. Važni su porodica, prijatelji… Priželjkivala sam da se tada čujem sa još više ljudi. Tako da vas molim da pružite podršku svakome, jer nikada ne znate kroz kakvu borbu u tom trenutku prolaze.”

-” Ljudi nekada umanjuju vrijednost obične poruke ili poziva. Ne treba vam mnogo vremena ili truda, a zapravo mogu da imaju veliki uticaj. Znam koliko je meni to značilo na svakom nivou. Mora se više razgovarati o ovoj temi. Brinite se o sebi, ali i o drugima i to je poruka koju treba poslati na ovaj dan.”- zaključila je Đokićeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име