KIRJOS OTKRIO ČUDNU POVEZANOST SA MAREJEM: Bilo je prilično loše u toj fazi

Nik Kirjos teniser iz Australije imao je potrebu da se javno zahvali Endiju Mariju što mu je pomogao tokom borbe sa psihičkim problemima.

Prije nekoliko godina Endi Marej je primijetio znakove da se Kirjos samopovrijeđuje.

U emisiji kod Pirsa Morgana, Nik je istakao da se to desilo jednom tokom treninga sa britanskim teniserom.

“Endi me je uvijek podržavao. Čim sam došao na turnire, nekako je vidio da sa mnom treba raditi i uzeo me je pod svoje. Onda je kasnije tokom moje karijere shvatio da ja mislim da niko ne može da me trenira ili da sam na svom putu, ali uvijek je bio neko ko je pazio na mene”, otkrio je Kirjos.

“Vidio je to (samopovrijeđivanje) i pitao je: ‘Šta ti je to na ruci?’ Bilo je prilično loše u toj fazi. Endi je pokušavao da me posavjetuje, ali ja sam se tada toliko zaglavio da nijesam slušao. Mnogo sam mu zahvalan”. .

Endi Mari je obavijestio Nikovog menadžera o tome šta se desilo na treningu.

“Mislim da je to sve bilo godinu i po ili dvije godine potpunog povrijeđivanja. Bilo je prilično mračno da budem iskren. Mrzio sam sebe. Mrzio sam da se budim i da budem Nik Kirjos”, dodao je australijski teniser.

Kirjos je ponosan što se oporavio od svega.

“Mislim da sam mnogima pomogao kada sam otvoreno o tome pričao i objavio na društvenim mrežama. Skoro da sam bio svetionik za ljude koji se muče. Kada se osećaju kao da idu ka piću, drogi i ostalom, oni se otvore i znaju da razumem”, rekao je Kirjos.

“To je bila najmoćnija stvar u mojoj karijeri, ljudi mi dolaze sa stvarnim problemima. Šalju mi slike na Instagram, direktne poruke o samopovrijeđivanju i želji za samoubistvom. Razgovaram sa njima, ponekad ih pozovem telefonom. To pravi razliku i zaista sam ponosan”, zaključio je Nik Kirjos.

Postavi odgovor