Evert
Charles Platiau/Chris Evert/Reuters via Guliver image
Slavna američka teniserka Krsi Evert je u prošlosti umjela da kritikuje najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, a izgleda da je od tada prošlo dosta vremena,nakon što je bivša prva igračica svijeta i osvajačica 18 grend slem titula riješila da ponovi zamjerke koje ima na račun srpskog tenisera, još jednom se osvrnuvši na raniju Novakovu izjavu da je Nadalovo i njegovo rivalstvo najveće u istoriji tenisa.

-” I dalje se borimo za priznavanje kao sportiskinje. To se prenosi na život i posao i traje preko 50 godina, iz vremena kada su samo muškarci bili sportisti. Mislim da mi želimo samo da nas čuju, ja hoću da imam glas. Postalo je mnogo bolje nego ranije ali i dalje u vazduhu visi ideja da su muškarci jači pol. Muški sportisti su i dalje popularniji od žena. Vjerujte mi, nisam u ratu protiv Novaka, užasnuta sam što to uopšte neko misli. Nemam ništa lično protiv Novaka, u pitanju je samo princip. Ako ćeš to da kažeš, kaži da je najveće rivalstvo u muškom tenisu. Prosto je.” – rekla je Evert.

Evert ističe kako se uspjesi u ženskom tenisu ne vrednuju u dovoljnoj mjeri kao što je slučaj sa muškim tenisom:

-” Osjetljiva sam na to što je Martina Navratilova osvojila Vimbldon devet puta i niko ne priča o tome. A šta je sa Štefi Graf i “zlatnim slemom”? Osvojila je Olimpijske igre i četiri grend slema (prim. aut. 1988. godine). Da je to muškarac uradio stalno bi se pričalo o tome.”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име