Lajović i Krajinović zadovoljni pripremama za Dejvis kup

Selekcija Srbije završila je drugi dan priprema u Olimpijskoj hali u Insbruku. Oglasili su se Filip Krajinović i Dušan Lajović koji su pohvalili organizaciju.

-” Dva dana treninga u Insbruku je iza nas. Lagano ulazimo u ritam, navikavamo se na teren, lopte, nadmorsku visinu. Zadovoljni smo kako radom, tako i svim uslovima. Moram istaći ljubaznost domaćina koji su nas dočekali kao da smo njihova reprezentacija, trude se i da pričaju na srpskom sa nama, znaju dosta naših reči. A sam hotel u kome smo smešteni je prava bajka, kako samo zdanje tako i čudesna priroda u kome je smešten.”- počeo je Lajović.

-” Zaspimo i probudimo se u pravom raju, u srcu Alpa, u magiji prirode koju iako smo kroz tenis proputovali ceo svet do sada nismo doživeli. Imamo sve uslove za sjajan rad koji će verujem doneti i jedini rezultat koji želimo, a to je osvajanje salatare.”- dodao je Lajović.

-” Jedva čekamo da nam se pridruži Novak i da budemo kompletni, da nastavimo još jačim tempom rad na terenu i maksmimalno spremni dočekamo takmičarski deo finalnog turnira Dejvis kupa 2021. Dve godine je proteklo od Madrida, od turnira koji je svima nama najdraži od svih u toku godine, a to je kada igramo u reprezentaciji Srbije i za svoju zemlju i narod.”

-” Uvek nam je velika čast, odgovornost i zadovoljstvo biti deo tima Srbije, za nas su to uvek posebni dani kada smo svi zajedno, kada se družimo i zajednički svim snagama radimo na istom zadatku koji nema cenu jer je reč o borbi za trijumf Srbije.”- dodao je Filip Krajinović i nastavio.

-” Sa jedne strane to nam je razočarenje, jer očekivali smo ogromnu podršku publike, znamo da je mnogo naših ljudi u Austriji koji ovde rade i žive i koji su već bili kupili karte i želeli da dođu da nas podrže. Ipak, sa druge strane srećni smo što takmičenje nije otkazao, što imamo priliku da odigramo mečeve i što možemo biti zajedno ove dve nedelje, nakon toliko dugo vremena.”

-” Ništa nam ne manjka, ne osećamo ni da se dešava „lokdaun” jer organizator nam je priuštio sve uslove. Jedino što će nas osvestiti da ipak nije sve kao pre je to što neće biti publike. Navikli smo već na turnirima po svetu na ovakve situacije, ali nikada pre za reprezentaciju nismo igrali pre praznim tribinama. To ne znači da ćemo biti manje motivisani, u svaki meč ulazimo maksimalno oprezni i sa istim žarom za pobedu.”- ubacio se Dušan Ljaović.

-” Poznajemo igrače i Austrije i Nemačke, kao i moguće protivnike iz grupe C. Sa većinom od njih smo mnogo puta igrali. Znamo koje su njihove vrline, koje su mane, kakvi su na ovoj podlozi na kojoj ćemo se sa njima sastati u Insbruku.”- istakao je Lajović.

-” Iako nisu u najjačim sastavima, to nam ne dozvoljava opuštanje, mi ćemo u mečeve ući svom snagom i silom da uradimo zadatak na našem najvišem mogućem nivou i verujem da nema bojazni po pitanju ishoda ovih mečeva, kao i četvrtfinala. Verujem u nas, verujem da ćemo prvi deo ispita finalnog turnira Dejvis kupa odraditi sa desetkom ovde u Insbruku i na isti način nastaviti u Madridu, sve do finala i titule.” – zaključio je Filip Krajinović.

Postavi odgovor