Novak
Rodžer Federer/Novak Đoković/Rafael Nadal/twitter
Ivan Ljubičić, trener Rodžera Federera, pričao je o aktuelnom temama u tenisu i o Novaku Đokoviću.

Ljubičić je pričao o svom igraču, a dotakao se i Novakove nove asocijacije igrača.

-” Njih će zamijeniti biće veoma teško ali mislim da tenis nije u opasnosti kada se oni povuku. To se, takođe, mislilo posle faze Borga i Mekinroa ili Samprasa i Agasija. Možda u kratkom periodu oni koji pobijede neće dobiti toliko pažnje ali postoji nešto što me tješi. To je da će Rodžer i Rafa biti povezani sa teniskom i kada napuste teren. Bilo je dosta ’brojeva 1’ koji su nestali sa mape nakon odlaska u penziju, poput Samprasa. Ali, Rodžer i Rafa su izgradili nasleđe koje je jedinstveno i promijenili su istoriju sporta.”- rekao je Ljubičić.

Nekadašnji hrvatski teniser komentarisao je Federerov povratak na teren.

-” Nevjerovatno je vidjeti da nema nikakav problem da se vrati na vrhunski nivou, čak i kada nedeljama nije trenirao. Ta lakoća je nevjerovatna. Spolja se čini da je to prirodni dar, ali sve je to u stvari rezultat intenzivnog rada i hiljada sati ponavljanja… Pokušavamo da se pripremimo za narednu sezonu. Od sredine decembra treniraćemo u Dubaiju. Prioritet je Vimbldon.”- istakao je Ivan.

Ivan je analizirao u situaciju u Novakovoj asocijaciji tenisera.

-” Razumijem dobru namjeru da novac mora da se raspodijeli pravednije i znam da se slabiji teniseri osjećaju zapostavljeno. Ali, kod svakog udruženja pojaviće se isti problemi jer ćete o novčanim nagrada uvijek morati da razgovarate sa predstavnicima turnira i ATP-a. Jasno je da to nije savršena organizacija, komunikacija sa teniserima bi trebalo da se poboljša.”- zaključio je Ljubičić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име