marej
FOTO: Twitter

Stefanos Cicipas je pobijedio Endija Mareja 3-2 u setovima u prvoj rundi US Opena 2:6, 7:6, 3:6, 6:3 i 6:4, ali meč je obilježen novim skandalom.

Meč je trajao gotovo pet sati, Marej je sjajno igrao i dominirao je tokom prvog i trećeg seta protiv trećeg tenisera svijeta.

Stefanos je u ovom meču imao povredu noge, a takođe je još jednom išao u toalet i zadržao se tamo deset minuta što je izazvalo negodovanje kod Mareja.

Pred poslednji set Stefanos je otišao opet u toalet i zadržao se tamo prilično dugo što je naišlo na negodovanje kod Marija. Endi je glasno govorio da Cicipas vara i da dobija savjete od trenera u toaletu u koji je otišao naravno sa mobilnim telefonom.

“On vara”, povikao je Marej ka svom stručnom štabu na tribinama.

– Tu je toalet. Šta misliš šta je radio? Ja nikad u životu nisam napravio toliko dugu pauzu da bih otišao u toalet – vikao je supervizoru Geriju Armstrongu.

Ipak, Cicipas ima apsolutno pravo da iskoristi pauzu za toalet. Šta god da je radio – pobijedio je.

– Izgubio sam svako poštovanje prema njemu – rekao je Englez o Cicipasu.

7 KOMENTARI

  1. Najgore u svemu ovome je to što je sve to što Cicipas radi u skladu sa pravilima. Pravila dopuštaju da svaki igrač jednom ili dvaput u toku meča (u zavisnosti od broja setova) ode do svlačionice i promeni odeću. Koliko god nama to izgledalo neprivlačno, to je predviđeno pravilima i Cicipas to koristi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име