Meridianbet: Maria Sharapova

Jedna od najboljih teniserki svijeta, Marija Šarapova se prije 4 godine susrela sa najvećim problemom u karijeri.

Naime, zbog kazne od antidoping agencije propuštila je 15 mjeseci tenisa.

Ona je čak 10 godina koristila meldonijum za koji se kasnije ispostavilo da je zabranjen oko čega je i nastao problem 2016. godine.

Šarapova je rekla da se tog jutra probudila i osjećala kao da se sprema za meč. Vrlo je teško misliti o tome da moraš da se suočiš sa svijetom i kažeš da si zeznuo sve. – sjetila se ona

Otkrila je da joj je njen otac, po preporuci ruskih ljekara rekao da koristi tu supstancu.

Kada je bila mlađa, vidjela je da je lošeg zdravlja pa joj je otac tražio ličnog ljekara u Rusiji. Iako su živjeli u Americi, on je mislio da je bezbjednije da priča sa Rusom, ali taj ljekar nije imao iskustva sa sportistima. Izveo je mnoga testiranja i sastavio spisak ljekova koji bi se mogli uzeti i problemi koje je imala od 2006. godine rekao je da će nestati sa mildronatom, koji se u Rusiji uzima kao aspirin.

Priznala je da je zabranu tenisa podnijela veoma teško.

Njena majka je spavala nedeljama kod nje, kako bi imala društvo. Otac je takođe veoma često bio tu kako ne bi nešto pošlo po zlu, da ne bi mogla da počne da krivi druge.

Kako kaže: Moraš da preuzmeš kontrolu i znaš da si napravio glupost.

12 KOMENTARI

    • Ovo je sve bez spotrski tako da joj je 15 mjeseci mala kazna, to bi trebalo više pa da više nikome ne padne na pamet da pomisli na doping

  1. “Moraš da preuzmeš kontrolu i znaš da si napravio glupost.”
    Trebala je o ovome ranije da razmišlja, ukaljala je ime bez potrebe

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име