masters
Leonhard Foeger/A tennis ball/Reuters via Guliver image
Masters u Majamiju biće održan ove godine, posle prinudnog otkazovanja do koga je došlo prethodne. Mečeve će pratiti ograničen broj navijača, karantin neće biti striktan iako će igrači biti u ‘mjehuru’, a nagradni fond drastično je smanjen.

Ono što se pouzdano zna u ovom momentu je da će nagradni fond biti drastično smanjen pa će pobjednici zaraditi po 300.110 dolara. Na poslednjem održanom turniru (2019. godine) pobjednici su bili Rodžer Federer i Karolina Pliškova – oboje su zaradili po 1.354 miliona. Igrači koji ispadnu u prvom kolu zaradiće po 10.000 dolara.

Ukupan nagradni fond iznosiće ove godine samo 3.34 miliona dolara. Dok je za turnir odigran 2019. nagradni fond je iznosio 16.7 miliona dolara.

Neće Majami biti usamljen u rezanju fondova za nagrade igračima, to će se dešavati na svim turnirima ove godine. Organizatori se nadaju da će moći da dozvole popunjavanje 20 odsto kapaciteta stadiona tokom turnira u zavisnosti od pravila koja budu važila u toku samog turnira.

Takođe, najavljeno je da igrači neće morati da budu u karantinu kao što je bio slučaj na Australijan Openu, jer vlasti SAD ne zahtevaju od ljudi da odsjednu u tačno određenim hotelima.

Masters u Majamiju biće ove godine odigran između 22. marta i 4. aprila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име