teniser
FOTO: ZoranOrcik/shutterstock
Za korona virus pojavila se vakcina kao rješenje, a sprovedena je anketa o vakcinaciji među teniserima, i mišljenja su podijeljena. Pandemija koronavirusa traje više od godinu dana i uticala je na sve sfere života, pa tako i sporta.

Među odgovorima, pet tenisera/ki daje razloge zašto bi se ili ne bi vakcinisali protiv korone.

“Razmišljala sam da se vaknicinišem, ali su mi prijatelji rekli da bi bilo pametnije da malo sačekam jer i dalje postoje nuspojave od vakcina. Da budem iskrena, ne znam šta da kažem, za nekoliko nedjelja ću donijeti odluku”, rekla je teniserka Elina Svitolina.

Teniser Andrej Rubljov rekao je iskreno da ne želi da se vakciniše.

“Mislim da su se neki igrač već vakcinisali, ali nisam siguran. Stvarno ne znam šta da kažem. Ako mogu da biram da ne budem vakcinisan uopšte, to bih i izabrao. Nemam neki poseban razlog za to, nisam primao nikakvu vakcinu još otkako sam bio dijete i nisam nikada imao problema sa zdravljem. Ne znam, vidjećemo”, rekao je on.

Arina Sabalenka je pitanje o vakcinaciji ocijenila kao teško, ali i kazala da “ne vjeruje u vakcine koje su nam dostupne”.

“Ne želim sada da se vakcinišem i ne želim da se moja porodica vakciniše. Razmisliću dobro o svemu. Ako budem primorana da se vakcinišem, onda ću primiti vakcinu jer se naš život sastoji iz putovanja. Morala bih prvo da se konsultujem sa doktorom jer postoji dva tipa vakcina i tako ćemo odlučiti koja je bolja za mene”, kaže Sabalenka.

Ipak, teniserka Naomi Osaka odgovara – “vakcinisaću se sigurno”.

“Bilo kojom vakcinom i bilo kada, čim na mene dođe red”, rekla je Osaka.

Dijego Švarcman je prvo izjavio da neće primiti vakcinu i da njegova porodica ne voli vakcine pa se ni oni neće vakcinisati, a onda se oglasio putem svog “Tvitera” rekavši da mu engleski nije jača strana, a potom objasnio:

“Zdravo svima, želim da razjasnim nešto. Kada me je Ben Rotenberg pitao o vakcinaciji pričali smo na engleskom jeziku i to nije moja jača strana… Vakcinisaću se kada dođe red na mene, ali se sigurno neću vakcinisati prije moje porodice, kao i prije ljudi kojima je vakcina neophodna. Moj engleski nije bio jasan”, rekao je Švarcman.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име