Medvedev
Danil Medvedev / Twitter

Trener Danila Medvedeva Žil Servara pričao je o nestvarnom trijumfu Rusa u Njujorku nad Novakom Đokovićem.

Medvedev je ovom pobjedom osvojio svoj prvi grend slem u krarijeri.

–” Posle finala u Australiji, osjećali smo da Danil nije imao tu vatru koja pomaže da vaša igra bude čvršća, posebno protiv igrača kao što je Novak. To je moralo da se promijeni da bi ovo finale igrao na drugom nivou. Naš osjećaj dan prije i na sam dan meča bio je da je spreman da igra na tom nivou. To je prvi dio. Više mentalni, energetski dio. Što se tiče igre, imali smo par strategija, posebno da se ponekad više igra kroz sredinu, da se na otvara previše ugla i da se mnogo trči.

Lakše je to reći, jer nemamo čarobni štapić. Moraš da igraš najbolje, da imaš kvalitet u udarcima, da znaš i da promijeniš strategiju tokom meča jer će se Novak prilagoditi tokom istog. Moraš da osjetiš kad treba da uradiš nešto drugačije, Dakle, imali smo nekoliko spremnih strategija, morali smo da budemo spremni za razne situacije. Naravno, servirati dobro je bio jedan od ključeva. Stvarno je dobro servirao, možda ne pred kraj, ali pod tenzijom, pod pritiskom je drugačije.” – kaže Servara.

Da li Medvedevu ova pobjeda podiže samopouzdanje?

–” Mnogo, zaista. Pobijediti Novaka, na grend slemu, to je velika stvar. U finalu, još veća. Želio bih da ga to digne i na nivo više, ali svakako će posle ovoga biti drugačije.”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име