Muratoglu
foto: Profimedia

Patrik Muratoglu ističe da ruskim teniserima treba čestitati na hrabrosti zbog toga kako su se izjasnili povodom teme rata.

Ruski teniseri poput Danila Medvedeva, Andreja Rubljova i Anastasije Pavljučenkove javno su se oglasili i pozvali sve na mir.

–” Ovi ruski sportisti, koji su zauzeli pozicije da su protiv rata, oni su na neki način išli protiv odluke ruske vlade. Rizikovali su mnogo time što su učinili. Trebali bismo da im čestitamo na hrabrosti što su se javno oglasili, što mislim da je u redu. Ipak, morate imati hrabrosti za tako nešto i morate da prihvatite posledice da nećete biti dobrodošli u svojoj zemlji.” – počeo je Patrik Muratoglu.

Da li će sve ovo uticati na Medvedeva?

–” Mislim da Danila neće pogoditi što se tiče tenisa činjenica da je u toku rat Rusije i Ukrajine. Možda na ličnoj, emotivnoj strani, ali to neće uticati na njegov nivo igre. Pravi rizik je ako ATP, ITF i WTA odluče da suspenduju ruske igrače i igračice da ne mogu da igraju tenis, što bih smatrao vrlo, vrlo nekorektnim. Posebno zbog igrača koji su se javno izjasnili da su sto odsto protiv rata. Zašto bi oni bili osuđeni za to što je njihova zemlja, ne čak ni ona, već njen predsjednik, odlučio da uradi. To nema veze sa njima.”- zaključio je Muratoglu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име