Nadal
Rodžer Federer
Rafael Nadal i Rodžer Federer su jedni od onih tenisera koji su obilježili proteklu deceniju, a nije tajna i da između dvojice igrača vlada veliko prijateljstvo.

To je sada dobilo i novu potvrdu. Iako su veliki protivnici na terenu, iako su se dugi niz godina borili za trofeje i bodove, van terena su u sjajnim odnosima.

Često su bili učesnici humanitarnih akcija, a nedavno su u Južnoj Africi odigrali i egzibicioni meč u organizaciji Federera.

Sada je njihovo prijateljstvo podignuto na veći nivo. Nadal je u svom sportskom centru u čijem okviru ima i tenisku akademiju, nazvao jednu zgradu po Rodžeru Federeru.

Da, dobro ste pročitali.

Tačnije u kompleksu postoje dva velika velika objekta, jedan se zove po Nadalu, a drugi po Federeru, što samo pokazuje koliko Španac cijeni velikog protivnika.

Rafina akademija važi za jednu od najboljih na svijetu, a u Federerovoj zgradi nalazi se luksuzni apartman sa terasom koja gleda na centralni teren, a tu je i olimpijski bazen u zgradi, kao i jedan spolja, spa centar, sauna i parno kupatilo.

Federer je bio na otvaranju akademije prije četiri godine i tada je rekao da bi “svoju djecu poslao da uče tenis u Akademiju Nadal”.

Gdje je u svemu tome Novak Đoković? Pa, vjerovatno razlog leži u neslaganju oko Savjeta igrača u čiji su se rad Federer i Nadal aktivno uključili tek od skoro.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име