Rafael Nadal plasirao se u polufinale Završnog Mastersa u Londonu nakon što je u poslednjem kolu grupe ”London 2020”. Nakon velike borbe u tri seta eleminisao je branioca titule Stefanosa Cicipasa sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:2) za dva sata i šest minuta igre. Španac će u polufinalu igrati protiv Danila Medvedeva, prvoplasiranog iz grupe ”Tokio 1970”.

Iako teren u dvorani nije idealan izbor za Rafaela Nadala, Španac je odlično ušao u meč protiv Cicipasa. Nadal je bio izuzetno siguran na svoj servis i nije dozvoljavao Grku ni najmanju priliku da pomisli da može da ga ugrozi.

Na driugoj strani, Cicipas je takođe bio na visini zadatka, pa Španac nije dolazio do btrejk prilike sve do sedmog gejma u prvom setu kada je dva puta mogao da oduzme servis Grku ali je ovaj uspio da se odbrani i osvoji gem na svoj servis. Međutim, kada je bilo najvažnije Cicipas je posustao. U devetom gejmu Grk je dao na tacni Rafi brejk šansu, a Španac ovaj put ništa nije prepuštao slučaju, oduzeo je Cicpasu servis, a zatim potvrdio brejk i osvojio prvi set.

Drugi set bio je gotovo preslikan prvom ali je ishod bio drugačiji, iako je Rafael već u prvom gejmu imao priliku da Cicipasu oduzme servis. Grk je uspio da spasi tu brejk loptu, a zatim su kao i u prvom setu uslijedili gejmovi u kojima su obojica tenisera bila veoma sigurna i relativno lako osvajala gejmove.

Cicipas je pokušavao da skraćuje poene jer je u dužim razmjenama Nadal bio briljantan ali mu to nije često polazilo za rukom. Ipak, nije bilo brejk prilika sve do same završnice kada je Rafa prvi put ušao u problem na svoj servis. Stigao je Grk prvo do 0:30 na servis Nadala, a zatim i do dvije brejk i set lopte. Rafael je prvu uspio da spasi, da bi na drugoj napravio dvostruku servis grešku i praktično poklonio Grku izjednačenje u setovima.

Koliko su oba tenisera bila sigurna na svoj servis u prva dva seta, toliko je početak trećeg bio pravi šou jer je odmah krenula razmjena brejkova.

Rafael je odmah iskoristio spor početak Cicipasa i oduzeo mu gejm na njegov servis ali kao da je upravo to probudilo Grka koji se odmah u narednom gejmu revanširao brejkom Špancu i izjednačio na 1:1. Međutim, španski as je još jednom iskoristio svaku grešku Grka i drugi uzastopni put napravio brejk, a zatim ga potvrdio i poveo sa 3:1.

Desila su se tri mirnija gejma u kojem su oba tenisera bila sigurna na svoj servis, da bi u sedmom ponovo Rafa dobio dvije šanse da oduzme serivs Grku. Iskoristio je drugu za prednost od 5:2, a zatim i na svoj servis potvrdio brejk i ostvario pobjedu vrijednu plasmana u polufinale.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име