Novak
Meridianbet: Novak Đoković
Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković priznao je da ga je iznervirala odluka Teniskog saveza Sjedinjenih Američkih Država da diskvalifikuje Gvida Pelju i Huga Delijena.

Pelja i Delijen su primorani da se povuku sa Sinsinatija zbog krajnje bizarnog razloga.

Naime, njihov fizioterapeut je pozitivan na koronavirus i iz tog razloga oni neće moći da učestvuju na predstojećem Mastersu.

To je veoma naljutilo Novaka Đokovića. Prije početka takmičenja, organizatori su saopštili da će do diskvalifikacije doći samo ukoliko su teniseri dijelili sobu sa zaraženom osobom, a kako to ovdje nije bio slučaj, igrači su veoma bijesni.

Đoković je rekao da na Zum razgovoru prije nekoliko nedelja su dobili informaciju od šefa svih medicinskih radnika USTA da će teniser moći da se takmiči na turniru ukoliko dobije negativan test, a da je pritom dijelio sobu sa zaraženom osobom. Pitali su više puta u vezi toga, šta ako se desi da je član ekipe pozitivan, na šta su dobili odgovor da teniser može da se takmiči ukoliko dobije negativan test. Iz tog razloga su mnogi teniseri, uključujući Đokovića, uznemireni kada vide kako su tretitani Pelja i Delijen.

Ovim povodom se oglasio i portparol USTA Kris Vidmajer. On je rekao da je do isključenja Pelje i Delijena došlo u skladu sa savjetom Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti koji insistira na tome da se “blizak kontakt definiše kao 15 minuta provedenih sa pozitivnom osobom na manje od dva metra razdaljine”.

Vidmajer je naglasio da je utvrđeno da su igrači bili u takvom kontaktu sa fizioterapeutom i da pritom nijesu nosili zaštitne maske.

6 KOMENTARI

  1. Da bi da on zatvori svoja USTA. Ne moze covjek da ne komentarise nesto,to je nenormalno. Pa posle sto te mrze,i treba da te mrze kad si u svakoj supi zacin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име