Najprestižniji teniski turnir isplaćuje milionsku cifru

4
23

Bez obzira na trenutnu situaciju zbog Covid-19, Vimbldon isplaćuje sve igrače koji bi imali pravo nastupa. 

Nakon konsultacija sa osiguranjem, Vimbldon će isplatiti oko 10 miliona dolara teniserima. 

256 igrača koji bi igrali u glavnom žrijebu dobiće po 25 000 dolara, dok će 224 igrača koji bi nastupali u kvalifikacijama dobiti po 12 500 dolara.

Takođe, 120 igrača koji bi igrali u dublu dobiće po 6 250 dolara, a 20 igrača u invalidskim kolicima dobiće po 6 000 dolara i 5 000 dolara.

“Odmah po otkazivanju Vimbldona, usmjerili smo pažnju na to kako možemo da pomognemo onima koji omogućavaju da se turnir odvija. Znamo da su ovi mjeseci nesigurnosti bili briga za sve. Mnogi igrači su imali finansijskih teškoća a oni bi sasvim opravdano očekivali da zarade nagradu na Vimbldonu na osnovu svojih rejtinga” – rekao je izvršni direktor turnira, Ričard Luis.

Preostala dva Gren slem turnira u 2020. trebalo bi da budu odigrana: US Open je zakazan za period od 31. avgusta do 13. septembra, dok je Rolan Garos na rasporedu od 27. septembra.

4 KOMENTARA

  1. Ali i dalje ne mogu da shvatim pa ako ima neko neko logicno objasnjenje neka mi javi 😂
    “Mnogi igrači su imali finansijskih teškoća”. Ja sa svojom prosjecnom jadnom platom moram da ustedim, a oni sa takvom cifrom mukice u problemima. Pa evo ne znam.

  2. Ispade da je Tenis najbolji sport i da jedino oni nisu u krizi, dok svi ostali se jedva cupaju 😂 znaci draga omladino ako ste sportski tip obavezno se fokusirajte na tenis, posto od ostalih sportova nema leba.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име