Naomi Osaka
Naomi Osaka

Treća grend slem titula za Osaku.

Naomi Osaka je osvojila titulu na US Openu pošto je u finalu pobijedila Viktoriju Azarenku nakon preokreta sa 2:1 (1:6, 6:3, 6:3) posle jednog sata i 54 minuta igre. Ovo je Osaki druga titula na US Openu, a treća grend slem titula ukupno.

Azarenka je fenomenalno ušla u finale i odmah na početku oduzela Osaki brejk i povela sa 2:0. Uslijedila su tri mirna gejma u kojem su obje lako osvajale gejm na svoj servis, da bi u petom Azarenka još jednom sačekala priliku i ponovo brejkom došla do 4:1. Beloruskinja je potvrdila brejk, a zatim napravila drugi uzastopni, a ukupno treći u prvom setu i riješila taj dio igre u svoju korist.

Beloruskinja je dobro ušla i u drugi set, pošto je posle brejka povela sa 2:0 i djelovalo je da sve ide u njenu korist. Međutim, uslijedio je odgovor Osake. Japanka je već u narednom gejmu iskoristila prvu brejk loptu na meču i zatim stigla do izjednačenja 2:2. Posle tri mirna gejma uslijedila je furiozna završnica seta Osake koja je uspjela da napravi dva uzastopna brejka i stigne do izjendačenja u setovima.

U trećem setu u prva tri gejma nije bilo brejkova, da bi Osaka u četvrtom gejmu sačekala još jednu priliku i brejkom stigala do 3:1. Azarenka je već u narednom gejmu mogla da vrati brejk, ali je Japanka uspjela da spasi tri brejk lopte i povede sa 4:1. Beloruskinja se ponovo suočila sa brejk loptama, ali je sve četiri uspjela da spasi, da bi zatim uspjela da oduzme servis Osaki i smanji na 4:3. Kada se očekivalo da Azarenka potvrdi brejk i stigne do izjednačenja, Osaka je ponovo uspela da joj oduzme servis i dođe u situaciju da servira za meč. Beloruskinja je prvu meč loptu uspela da spasi, ali drugu nije i Osaka je drugi put u karijeri pobijedila na US Openu.

3 KOMENTARA

  1. Šteta za Azarenku, navijao sam za nju. Vreme za nju prolazi, dok Osaka tek ima da igra. Sve čestitke Naomi na trećem gren slemu. Može Osaka na još gren slem titula.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име