dejvis
Dejvis Kup, reprezentacija Srbije/google
Sad već bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić odlučio je da se oglasi nakon smjene sa te funkcije i imenovanja Viktora Troickog za novog selektora nacionalnog teniskog tima.

”- Veoma sam iznenađen odlukom igrača da me smijene sa pozicije selektora Dejvis kup tima Srbije. Imao sam želju da nastavim sa radom na toj poziciji, sa čime su svi igrači bili upoznati, kao i sa rokovima za prijavu novih kandidata.” – napisao je Zimonjić na društvenim mrežama, a potom nastavio objavu javnosti:

-” Nakon isteka roka za prijavu 24. oktobra, saopšteno mi je od strane TSS da sam jedini kandidat koji je ispunio sve uslove. U prilog tome idu i odlični rezultati koji su postignuti za vrijeme mog mandata (od 2017. do 2020. godine), sjajne atmosfere u timu, kao i moje znanje i iskustvo stečeno tokom 26 godina nasutpanja za reprezentaciju.”

Zatim je objasnio malo bolje kako se sve desilo.

-” Pozvao me je telefonom 1. novembra i obavestio da su igrači imali sastanak u Parizu tog dana i da su izrazili želju da on bude novi selektor, bez objašnjenja i konkretnih razloga zašto me smenjuju. Napominjem da nijesu sa mnom razgovarali ni u jednom momentu o eventualnim problemima, nezadovoljstvu ili mogućoj promjeni selektora. Trudio sam se da pomognem svih našim igračima i da im budem podrška, ne samo u reprezentaciji. Nekoliko dana kasnije, 3. novembra sam saznao da su igrači naknadno dostavili molbu TSS da Troicki bude novi selektor, 25. novembra mi je saopštena odluka TSS da konkurs bude produžen do naredne subote.”

Na kraju, istakao je da je ponosan na sve što je postigao sa Dejvis kup reprezentacijom.

-” Na sve te rezultate sam ponosan, kao i na činjenicu da su me igrači izabrali da budem selektor i za Dejvis kup i za ATP kup. S tim u vezi sam bio uvjeren da se moja stručnost, iskustvo i znanje ne dovode u pitanje.” – istakao je Nenad Zimonjić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име