Novak
Novak Đoković/twitter
Prošla je skoro godina od kada je nastala PTPA – asocijaca profisionalnih tenisera, čiji su osnivači Novak Đoković i Vasek Pospišili.

Švajcarski list “Bazler Cajtung” objavio je intervju sa Džefom Koletom, koji upućuje kritike Novakovoj organizaciji.

-” Problem je što svi žele da bude u većoj kategoriji nego što jesu. Svi žele da gledaju, Rodžera, Nadala, Đokovića. Ali to nije moguće. To je kao u fudbalu: Liga šampiona, to su kod nas grend slemovi. Turniri Serije 1.000 su Liga Evrope. Oni sa ATP 500 još dobro prolaze. Ovi sa ATP 250 se muče. Ipak, kukanje nas nigdje neće odvesti. Ja mogu da živim sa našom situacijom, ali gledaoci i sponzori imaju problem sa tim. Žele da imamo sastav igrača kao na velikom turniru, a to jednostavno nije moguće.” – istakao je Kolet i nastavio:

-” Ako pitate direktore turnira, oni ne misle da se igrači ne pitaju. Naprotiv. Mi smo htjeli da spojimo naše turnire u Lozani i Gštadu, napravimo kombinovani događaj za teniserke i tenisere. ATP nas je podržao, isto i WTA, svi su se složili, ali su igrači blokirali prijekat. Vidite, igrači ipak imaju dosta moći.”

-” Ne mislim da je potrebna. ATP sistem je idealan. Igrači i turniri imaju po 50 odsto u odlučivanju. Ako želite da stvari radite na način na koji to želi Novak Đoković, ravnoteže će se poremetiti. Posledice će biti nemjerljive. To nije dobra ideja Novaka Đokovića.”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име