Novak
Meridianbet: Novak Đoković
Danas je održana konferencija za medije pred sami početak Vimblodona i naravno prvi je odgovorio na pitanja Novak Đoković. Najbolji teniser svijeta otvoriće turnir na centralnom terenu u Londonu u ponedeljak u 13:30h, a rekete će ukrstiti sa Džekom Drejperom.

Đoković je prvo prokomentarisao uslove u Londonu.

-” Trenutno sam u mjehuru Vimbldona sa trojicom članova svog tima – toliko smijemo da imamo uz sebe. Kao i svi ostali, ja sam u zvaničnom hotelu. Nije idealno i naravno ne volim što moram da budem u mjehuru. Nije prvi put, ali nadam se da je jedan od poslednjih. Ograničenje kretanja nije sjajno, ali tako je kako je. Isto je za sve, pa je to pošteno. Trenutno se osjećam dobro, udarci su mi dobri i fokusiran sam na borbu za titulu.” – rekao je Đoković.

Nastavak intervjua bila je glavna tema, a to je broj osvojenih grend slem titula.

-” Grend slemovi su najveća motivacija za mene trenutno. To govorim već neko vreme i želim da iskoristim svaki GS da se borim za titulu. Tempiram formu da tokom tih turnira budem na vrhuncu. Sa smanjenim brojem turnira mogu da provodim više vremena sa porodicom, što mi je značajno.

Tako je izgledao protekli jednoipogodišnji period, a tako će izgledati i ostatak moje karijere. Trenutno imam dosta samopouzdanja pošto sam osvojio prva dva grend slema sezone. Trofej na Rolan Garosu me je mnogo potrošio mentalno i fizički, ali mi je ulio i veliku količinu pozitivne energije. Ipak, ne dozvoljavam sebi da previše slavim uspjehe jer već sad treba da budem fokusiran na Vimbldon. Volio bih da osvojim novu titulu ovdje jer je to turnir o kojem sanjam otkad imam sedam godina. Uvijek se naježim kada sam na terenima ovog turnira i dajem sve od sebe.” – istakao je najbolji teniser svijeta i dodao:

-” Mnogi govore o ukupnom broju GS titula, a najveći izazov je ostati fokusiran na predstojeći izazov. Ja uvijek imam nešto što me motiviše, a vjerujem da je to slučaj i sa Rafom i sa Rodžerom. Svjestan sam da postoji ta debata ko je najbolji i ponekad je teško usmjeriti pažnju na ono što vas čeka na terenu. Lično se trudim da eliminišem sve takve misli dok igram. Tokom godina sam razvio tehnike koje koristim da se koncentrišem dok igram.” – zaključio je Novak Đoković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име