Đoković
Novak Đoković/twitter
Novak Đoković je uprkos povredi koja ga je zadesila uspio da dođe do polufinala Australijan Opena ali jasno je stavio do znanja zašto su mnogi igrači u problemu.

-” Ovo nije normalno sa povredama, nismo na to navikli. Najbolji igrači su najspremniji, kako je i bilo u prošlosti, sada imate Beretinija, čak Rafu koji ima povredu leđa, mene, Sašu koji ima problema, Dimitrova. Očigledno to ima veze sa okolnostima u kojima smo. Dolazimo na grend slem a prije toga smo 14 ili 15 dana u karantinu.

Za neke momke je bilo teže nego za mene i neke ostale igrače iz vrha. Ne mogu da se žalim kada se poredi sa ostalima koji nisu mogli sobu da napuste 14 dana. Ne želim da sjedim ovdje i da se žalim kroz šta smo prošli, ali moramo da budemo iskreni i realni da je to imalo uticaj na fizičko zdravlje igrača. Takođe i na mentalno, emotivno ali fizički ovo nije bilo normalno.”- rekao je Novak novinarima.

Novak je rekao da je razgovarao i sa ostalim igračima i da se svi nadaju da ovakva pravila neće stalno važiti, jer neće svi da idu u karantin prije svakog turnira. 

-” Čekam odgovore, želim da shvatim kako će se nastaviti sezona posle Australije, jer ovo sigurno nije dobro za zdravlje igrača. Gren slem je gren slem, ako pričamo o finansijskom aspektu, jer dobijamo isti novac kao i prije. Zato je većina igrača samo došla i prihvatila karantin. Ali, neće tako biti na ostalim turnirima, 250 ili 500. Biće velikih smanjenja nagradnih fondova. Čuo sam zato mnogo pritužbi igrača koji su slabije rangirani.” – rekao je Novak i dodao:

-” Ne upirem prstom u bilo koga. Samo pričam šta se dešava, govorim istinu i govorim o realnosti i moramo da pričamo o tome. Moramo da nađemo način, da li je to nešto kao NBA mehur, jer čuo sam da i o tome pričaju. Meni ne smeta ta ideja. Da nađemo jedno mjesto i da igramo sve turnire na toj podlozi u tom mestu. Igramo tri ili četiri nedelje, pa smo na odmoru, pa opet igramo.” – predložio je prvi teniser svijeta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име