Đoković
Novak Đoković/twitter
ATP je juče napisao saopštenje u kome su sramno “napali” Novaka Đokovića, kako njegovu organizaciju PTPA da je ona kriva jer sprečava razvoj tenisa.

Oglasio se najbolji teniser svijeta i napisao sledeće:

-” Hvala svim igračima, navijačima, medijima i ostalim organizacijama igrača u cijelom svijetu za njihovu podršku PTPA. Vasek i ja, među stotinama igrača, naš PTPA tim i savjetnici veoma vrijedno rade na našoj misiji.”- rekao je Novak i dodao:

-” Organizacija je kreirana od strane igrača za igrače, mi vjerujemo da je pošten odnos i transparentnost kroz profesionalni tenis, donošenje odluka,  koje neće imati samo benefite za sport, već će i podržati igrače koji su na dobri pozicijama, ali i one koji jedva preživljavaju.”

-” Progres i rast dolaze kada radimo zajedno da reformišemo establišment i njihov mentalitet i da prigrlimo inovacije i saradnju.”

-” Sa našom misijom u glavi mi konstantno pitamo ATP da odloži svoje glasanje o 30.- godišnjem planu, sve dok igrači ne shvate kako će to uticati na njih, na njihovo zdravlje, dobrobit i njihova prava. Trideset godina je veoma dugo vreme i može da ima razne efekte na igrače danas i na generacije koje dolaze. Mi prosto želimo transparentnost i odgovore na važna pitanja.”

-” Poslali smo mnogo zahtjeva za sastanke PTPA sa čelnicima ATP-a, koji su eksperti u ovoj oblasti. Poslali smo i listu sa nekim neodgvorenim pitanjima. Mi, uz poštovanje, tražimo da odlože glasanje sve dok ne saznamo više i dok ne dobijemo odgovore na pitanja.”- ističe Novak-

-” Kao što smo naveli u našem pismu ATP-u ove nedelje. To je nedokučivo da ATP glasa u 27. juna kada moraju da finalizuju mnogo elemenata u svom dogovoru koji mogu da utiču na igrače, njihovo zdravlje, dobrobit i njihvu sposbnost da dobiju fer platu. Imperativ je za naš tim da sarađuje sa ATP-om, kako bi se napravio 30- godišnji plan koji je fer prema igračima. Igrači moraju da budu pravilno informisani.”

-” Da budemo iskreni, mi ne kažemo da je 30 godišnji plan loš, mi samo želimo više pojašnjenja. Sve do tada glasanje mora biti odloženo. Hvala vam što ste ste pridružili PTPA pokrentu. Zajedno radimo na tome da naš sport bude još bolji.” – napisao je u svom saopštenju Novak.

7 KOMENTARI

  1. Cijenim Novaka ali mislim da mu to ovog momenta nije bas korisno.Kad ispuni svoje želje po broju GS i druge ako ih ima pa odluci da je bilo dosta igranja tad nek pocne da se bavi pravima tenisera,jer ..ovi..mogu svasta da smisle.

  2. Krece lagano. Hajde da pogadjamo cime ce jos pokusati da ga poremete. Ja tipujem, recimo:
    – Ovaj trofej nece biti vrijedan, jer ne igraju svi, a Federer je mator.
    – Pominjace se doping zbog ovakve dominacije.
    – Podsjetice se njegove “preke naravi” kroz intervjue.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име