Novak
Twitter: Novak Djokovic
Novak Đoković na Serbia Openu je najveći favorit turnira, što je bilo i očekivano. Kada je stigao u Boegrad, pred sami početak turnira, Nole je prokomentarisao da mu se posebno sviđa što vidi nova lica u svijetu tenisa.

-” Uvijek se očekuje da odem daleko na turniru, ali dobro je za naš sport da ima novih lica. Pozitivno je za naš sport da imamo nove šampione, one koji će biti prepoznatljivi i napraviti brend od svog imena. Ne smeta mi da vidim nova lica iako volim da pobjeđujem gdje god da se pojavim, ali stvari su drugačije, ima drugih, mlađih koji nas izazivaju, to je normalno, igraju dobro i motivisani su.” – istakao je Nole.

Novak je pričao i o njegovim emocijama jer igra turnir kod kuće.

-” Mnogo sam emotivan kada igram kod kuće i kada predstavljam svoju zemlju u takmičenjima poput Dejvis kupa. Znači mi turnir u Beogradu, iako sada nema publike, jer igram pred svojim prijateljima, porodicom, svojim Srbima. Nijesam često u karijeri to iskusio i stvarno je jedinstveno.

Mnogo uspomena iz prošlosti imam u Beogradu, jako je emotivno kada dođem, jer se sjetim kako sam počeo. Igrao sam ovdje mnogo kada sam bio dijete, vidim ljude koji su me izgradili kao tenisera, vrlo jedinstven osjećaj. Mnogo mi znači samo što sam ovdje i što sam zdrav da igram ispred mojih ljudi. Drago mi je što su svi najbolji srpski teniseri u ždrijebu. Što ćemo vjerovatno igrati jedni protiv drugih, nemam često tu priliku. Biće specifično igrati protiv njih na terenima gdje smo često trenirali zajedo. Mi smo svi prijatelji, šititmo jedni druge i podržavamo.” – rekao je svjetski broj jedan Novak Đoković.

Dominik Tim je jedan od tenisera koji je trebao da pored Novaka bude zvijezda turnira.

-” Veliki gubitak je za naš turnir što Dominik Tim nije tu, nadam se da će se brzo oporaviti jer treba tenisu, velika je zvijezda. On je vrlo fin momak, bio je uzbuđen da se vrati u Beograd nakon što je gostovao na Adrija turu, ali nažalost povrijedio se. Što se tiče toga da ima problema sa motivacijom… Teško je biti samo u sobi i na terenu, žao mi je igrača i nadam se da će se ovo brzo završiti.”

Srbin je prokomentarisao i prozivke od strane Rafaela Nadala.

-” To šta Nadal želi i kako razmišlja, kako on sve to vidi to je njegova stvar, ja ne ulazim u to ne mogu da pričam za njega, kako on mene vidi ima puno pravo da iskaže. Ja ne osjećam da sam opsjednut ičim u životu, ja osjećam da imam strast i veliku želju i cilj ka kojem idem. Nemam problem da ga verbalizujem, možda neko ima problem da kaže nešto i stoji iza toga, ja nikad nijesam imao problem da kažem da je cilj rekord.

Ne znam šta je tu loše, ne samo vezano za rekorde, nego za sve, za politiku u tenisu… Te teme su možda bolne za nekoga da čuje, ljudi ne žele da neke stvar čuju pogotovo od nekog ko ima status najboljeg na svijetu. Sve što kažete odjekuje još više, pogotovo kada je politika u tenisu u pitanju, ali stajaću iza toga i nastaviti da budem svoj čovjek, kada god osjetim da je nešto nepravedno ili pravedno reći ću.

Verbalizacije ciljeva sam iskazivao i kao mali, nijesam se pribojavao da kažem da želim da budem najbolji na svijetu, ja nastavljam da krčim sebi put koji je jedinstven, njegov i nečiji drugi je njihov i ja se u to ne miješam.” – dodao je Novak.

-” Ja poštujem Rafu, poštujem ga više nego bio kog tenisera na svijetu, on mi je najveći rival u životu, njegova posvećenost, način na koji se ophodi prema treningu i sportu je za divljenje. Njegova motivacija je njegova, šta ima da kometnarišem te stvari, ja imam mnogo motivacije u životu ako pričamo o rekordima, to sam već rekao dosta puta šta je i šta jurim i šta pokušavam da ostvarim i mnoge stvari sam ostvario i nastojim da se trudim.

Trofeji nijesu jedina motivacija, glavni motiv igranja profi tenisa je ta što ja stvarno volim, ja da to ne volim nemam nikakvog razloga nijedne prirode da ga igram. Nema pritisak ni finansijski ili bilo koji. Ja biram to da radim, dok god ima ta iskra i vatra ja ću nastaviti u tom ritmu.

Ciljevi su neophodni za sve sportiste da bi znao lako da dođe do njih, kuda ide i gdje se nalazi. Morate da budete mentalno bistri kako biste bili disciplinovani i dovoljno organizovani. Trčanje u prazno mi se nikada nije sviđalo, imao sam faze u životu bez vizije i to mi se nije dobro završilo.” – zaključio je najbolji teniser na svijetu Novak Đoković.

Nole ne igra prvo kolo na Serbia Openu, a u drugo kolo igraće protiv Sonva Kvona ili Roberta Karbeljasa Baena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име