Novak
Novak Đoković
Novac je stvorio jaz između najboljeg tenisera na planeti Novaka Đokovića i ATP, smatra švajcarski list Blik.

U tekstu koji počinje “Uzmite novac siromašnima i dajte bogatima”, natjeralo je Đokovića da osnuje pandan tom udruženju pod nazivom PTPA.

ATP u novoj godini želi da stvori veće igrača oko Rodžera Federera, na čijem će čelu biti Kevin Anderson i izmijeni novčane nagrade, što se vidi na dokumentu koji je već “procurio” na društvenim mrežama.

Oni smatraju da bi vrhunski igrači trebalo više da zarađuju u situaciji kada i doprinose, s čime se ne slaže Novak jer želi da i slabije rangirani teniseri imaju neophodnu pomoć.

-” Novčana nagrada u kvalifikacijama i prvim rundama trebalo bi da se smanji i poveća u završnici.” – navodi se u dokumentu.

Nakon nastavka teniske sezone Novak se zalagao za pomoć lošije plasiranim igračima ali kada je vidio da nema potpunu podršku okrenuo se PTPA.

Sve se to desilo pred US Open i zbog toga je pretrpio kritike određenog djela javnosti koje je pozivalo na “zajedništvo”.

Baš na Grend slemu u Njujorku, Đoković je prestrogo diskvalifikovan zbog nenamjernog poteza…

5 KOMENTARI

  1. Da, nikada sit gladnome nije vjerovao?! To sto radi Federer, Nadal i dr.. Oni su potekli iz Lordovske porodice, za razliku od Novaka Djokovica,gdje su se roditelji i cijela porodica, borili kao,, crv pod korom,, za koru hleba..Od cetvrte godine Nole je zapoceo sa treniranjem sa pok. Jelenom Gencic na Kopaoniku.Tada su roditelji drzali pod zakup lokal kod Genexa, zbog velike kirije, bili su prinudjeni da se zajme kod,, zelenasa, sa enornom kamatom…Plus da prodaju stan u Beogradu, sve zarad uspjeha svog djeteta!! E, sada, kada je Novak PLANETARNI, ON i cijela fenomenalna porodica svojim iskustvom SRCEM zele da pomognu mladima!!! To se ne svidja, bogatim zapadnim igracima i njihovim mentorima..Istina je samo jedna, ZA NOVAKOVU IDEJU, sigurno je preko 90 posto mladih tenisera koji tek pocinju da stasaju sa reketima..Ostatak, je iz bogatih i umisljenih igraca..Primjer Novaka Djokovica, od djecaka do,, zonglera,, u tenisu, je jedinstven u svijetu!!! Eto, istina je samo jedna!Novak je teniser za udžbenike!

  2. Nole dolazi iz jedne komunisticke zemlje i logicno je zasto tako razmislja.Uzeti od bogatih i dati sirotinji je bezveze jer je to medvedja usluga.Treba da se napravi sistem gdje svako moze biti ne bogat ali da moze pristojno da zivi od svog rada.

  3. Eo glava ako on tamo nije najnormalniji. Svi ostali gledaju samo najvece “zvijezde”, dok je on jedini koji se zalaze za sve od najmanjegdo najveceg. I oni misle da je to ludo (?), zeza li ođe mene neko?

  4. Logicno. Drugo ime sporta je postalo novac, ma koliko neki ne zele to da prihvate tako je. Svi se grabe, zele za sebe sto vise i onda dolazi do ovoga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име