Nema kraja humanost koju pružaju Novak i Jelena za Srbiju!

0
11
jelena
Jelena & Novak Đoković
Razočaravajući podatak je da tek svako drugo dijete u Srbiji ima pristup kvalitetnom obrazovanju. Iz tog razloga je Fondacija Novak Đoković ponovo krenula u akciju pomoći.

Kako bi popravila ovu statistiku i podstakla ljude da prepoznaju značaj ulaganja u rani razvoj. Fondacija Novak Đoković treću godinu zaredom organizuje donatorsku kampanju “Sezona darivanja”.

Osnivači Fondacije Novak i Jelena Đoković i ove godine dupliraće svaku uplatu. Cilj ovogodišnje kampanje, koja će trajati do kraja januara, je prikupljanje sredstava za otvaranje dva vrtića u selima Vajska i Ljubiš.

Prema riječima Jelene i Noleta, osnovni cilj je da u narednih 10 godina svako dijete u Srbiji ima pristup vrtiću.

-” S obzirom na situaciju sa pandemijom, ove godine prevashodno smo bili okrenuti zdravstvu i kroz naše donacije pokušali smo da pomognemo zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Međutim, naš primarni cilj i dalje je ulaganje u djecu i njihovu budućnost. Naša zemlja puna je pravih malih bisera ali nažalost u manjim sredinama, oni često ne mogu da razviju svoj puni potencijal jer nemaju pristup ranom obrazovanju.

Ova godina dodatno je pokazala koliko je važno da djeca pohađaju vrtić, naročito u situaciji kada su roditelji prinuđeni da rade od kuće, pa nijesu u mogućnosti da se adekvatno posvete djeci. Međutim, ne treba zaboraviti da ima i onih koji nemaju mogućnost da idu u vrtić ni u normalnim okolnostima. Zato nam je ove godine cilj otvaranje novih vrtića u selima Vajska i Ljubiš koji će primiti ukupno 105 mališana. Svako od ovih mjesta ima svoju posebnu priču, i želimo da ih uz podršku svih onih koji veruju u našu misiju ispričamo cijelom svetu. Zato smo odlučili da i ove godine dupliramo svaku vašu donaciju.” – izjavili su Nole i Jelena Đoković.

https://www.instagram.com/p/CISzzDcHzUf/?utm_source=ig_embed

Fondacije, možete da izabrate kom timu želite da donirate – timu Vajska ili timu Ljubiš. Osim ovim putem, za sve korisnike VIP, TELENOR I TELEKOM mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cijena poruke iznosi 100 dinara.

Brend Donesi se već pridružio timu Vajska i zajedno sa Fondacijom Novak Đoković pokrenuo inicijativu “Donesi još jedan vrtić u Srbiju”. U okviru ove akcije korisnici će moći prilikom naručivanja da doniraju sredstva uz pomoć kojih će Fondacija otpočeti izgradnju vrtića u selu Vajska.

Kako biste se uključili u kampanju #donesiradost sve što je potrebno da uradite jeste da prilikom plaćanja svoje narudžbine na Donesi aplikaciji ili sajtu, odaberete opciju plaćanje karticom, kliknete na dugme Želim da učestvujem u kampanji Donesi još jedan vrtić u Srbiju i odaberete iznos svoje donacije.

Izgradnja i adaptacija vrtića sa ciljem stvaranja bezbjedne i podsticajne sredine u kojoj djeca mogu da rastu, razvijaju se i uče, jedan je od najvažnijih projekata Fondacije Đoković.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, do sada je rekonstruisano i opremljeno 45 vrtića širom Srbije, pomoć je dobilo više od 30.000 djece, obučeno je 1.600 učitelja/vaspitača i podržano 4.500 roditelja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име