Novak
Novak Đoković
Novak Đoković se nalazi u Australiji i priprema za ATP Kup i Australijan Open, u centru pažnje je svih.

Iako “ima vremena”, Olimpijske igre i njihova neizvjesnost je bila jedna od tema na konferenciji Novaka Đokovića.

Srpski teniser je izrazio nadu da će se Igre održati ove godine.

-” Zaista se nadam da će se Olimpijske igre odigrati i lično planiram da idem u Japan. Tamo će biti mnogo ljudi, biće to više od teniskog turnira. Nije na meni da govorim o tome šta bi trebalo da se uradi i kako će se uraditi.” – rekao je Đoković i dodao:

-” Nadam se da ću imati priliku da učestvujem na Igrama jer je to najstariji i najtradicionalniji sportski događaj u istoriji. To je najveća čast, predstavljati zemlju na OI. Oduvek sam se lijepo provodio, bio sam već tri puta i radujem se četvrtom.” – kaže Novak.

Novak je istakao da mu je u prethodnih deset mjeseci najviše nedostajala publika na tribinama, koja je upitna i na Olimpijskim igrama. Na drugoj strani, na Australijan Openu će imati priliku da čuje navijače ali u ograničenom broju.

-” Posle 15 godina karijere, to je jedan od najvećih pokretača koje imam – da igram pred publikom, da se hranim tom energijom, da razmenjujem strast. Nije lako igrati kada nema ljudi na tribinama, jako je čudno. Naravno, bolje je da ima takmičenja nego da nema, ali jeste čudno.”

Zbog problema sa žuljem Novak je odigrao samo jedan set na egizibiciji u Adelajdu, ali je sada potvrdio da nema razloga za brigu.

-” Sve je u redu, žulj je iza mene i ne predstavlja mi nikakav problem na treninzima u poslednjih nekoliko dana.”

ATP kup počinje u noći između ponedeljka i utorka, a prvi protivnik Srbije je Kanada, za koju su “Orlovu” spremni.

-” Atmosfera je odlična, kao što je to bio slučaj i prošle godine na ATP kupu. Odsijedamo svi zajedno u kući – zabavljamo se, mnogo je smijeha, dobre energije i druženja. Mislim da nam svima to pomaže ne samo za ATP kup, već i za Australijan Open i nastavak sezone. Uvijek se radujem nedeljama u kojima smo svi u ekipi, nadamo se novom uspjehu.” – zaključuje Đoković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име