Novak
Novak Đoković / Twitter
Najbolji reket planete Novak Đoković, otvorio je raspravu za promjenu formata na Grend slemovima. Srpski teniser se zapitao da li bi trebalo da na najznačajnijim turnirima igra na tri dobijena seta zbog atraktivnosti tog sporta i pažnje mlađe populacije.

Njegov veliki rival Rafael Nadal je odmah bio protiv promjena, a srpski as je pokušao detaljnije da se pozabavi tom temom.

-” Zagovornik sam da se igraju dva ili tri seta, iako je naravno najbolje da se na Grend slemovima igra pet. Ne znam da li postoji šansa da se promijeni ali samo osjećam da imamo previše turnira i mečeva tokom godine.” – rekao je Đoković.

On je objasnio da teniska sezona najduže traje od svih sportova.

-” Igramo od 1. januara do novembra.” – podsjetio je Novak, sa čijim mišljenjem se slaže Rus Danil Medvedev.

Iznio je i jedan poražavajući podatak za “bijeli sport”.

-” Nažalost, imamo statistiku koja je pomalo šokantna. Prosječna starost ljubitelja tenisa širom svijeta je 61 godina. Očigledno smo jedan od onih sportova koji se drži tradicije, potrebno je da se zadrži nešto ali nikada nijesmo razmatrali neke promjene. Manje događaja, drugačiji kalendar, sistem bodovanja.” – otkrio je Đoković i apelovao:

-” Mislim da moramo nešto da promijenimo i istražimo nove mogučnosti. Nikada nijesmo ušli u to polje. Kada razgovaramo na tu temu ne vidim veliku podršku i volju da strateški razmišljamo kako da privučemo mlađu publiku u naš sport.” – zaključio je Novak.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име