Novak
Meridianbet: Novak Đoković
Najbolji teniser na planeti Novak Đoković donirao je skener najnovije generacije kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović”, koji će pomoći bržoj dijagnostici kovid pacijenata.

U kliničko-bolničkom centru „Dragiša Mišović“ u četvrtak je pušten u rad najsavremeniji Canon CT aparat. Aparat u vrijednosti 210.000 evra donacija je Fondacije Novak Đoković i nastavak je podrške ove Fondacije zdravstvenom sistemu Srbije.

-” Svjesni smo da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna i da je zdravstveni sistem ne samo naše zemlje, već i čitavog regiona pod velikim pritiskom, zato je neophodno da se ujedinimo i pružimo im podršku. Hvala svim zdravstvenim radnicima što već skoro deset mjeseci rade u vanrednim okolnostima i vode borbu za sve nas.

Od početka pandemije smo pratili stanje na terenu i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja se trudili da brzo reagujemo i pružimo pomoć onima kojima je to bilo najpotrebnije. Sa ovom pandemijom nam je svima postalo jasno koliko je bitno da budemo spremni i opremljeni za sve izazove i nadamo se da će ovaj skener ali i sva ostala donirana oprema olakšati rad zdravstvenim radnicima i da će dodatno osnažiti naše zdravstvene institucije.” – izjavio je Novak.

Fondacija Novak Đoković je od početka zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19 obezbijedila značajan kontingent medicinske opreme. Do sada je uručeno 12 respiratora i 54 klinička monitora Kliničkom centru u Kragujevcu, Opštoj bolnici u Kruševcu, Opštoj bolnici Čačak, KBC u Kosovskoj Mitrovici, Opštoj bolnici Ćuprija, i Opštoj bolnici „Studenica“ – Kraljevo, dok je Klinici za pulmologiju KCS uručeno 5 neinvazivnih Softflow respiratora i 57 pari antibakterijskih klompi. Fondacija je donirala i 5 miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru za nabavku neophodne medicinske opreme.

Takođe, Klinika za Infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije postala je bogatija za Siemens skener sa svom dodatnom opremom, a Univerzitetskoj dječijoj klinici u Tiršovoj doniran je aparat za dezinfekciju površina.

Fondacija je nedavno Institutu za onkologiju i radiologiju KCS uručila mobilan aparat za dezinfekciju i sterilizaciju površina dok je Klinici za neurohirurgiju KCS donirano šest špric pumpi.

7 KOMENTARI

  1. Ljudina! Od srca donira zemlji koja mu ni u cemu nije pomogla dok se probijao na vrh. Za vrijeme poplava donirao pola miliona dolara, kupuje respiratore, donira, gradi vrtice… I onda se nadju neke sitne duse da ga prozivaju. Jednostavno, svaka cast!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име