Cijela Srbija odala Novaku počast za sve što je uradio za njih!

Novak Đoković je od danas zvanično najbolji teniser na svijetu svih vremena. Sa svih strana svijeta dopiru čestitke zbog obaranja Federerovog rekorda koji je čuveni Nole danas oborio, kada je ušao u 311. nedelju kao prvi reket planete.

U čast tome na fasadi zgrade Skupštine grada Beograda, od 19 do 22 časa, biće prikazana projekcija snimaka s njegovim najboljim potezima u dosadašnjoj karijeri, najavio je danas zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Osim toga, na bilbordima na koje Skupština grada Beograda ima pravo, biće ispisane poruke zahvalnosti Đokoviću, a zgrade u prijestonici Srbije koje imaju ugrađenu dekorativnu rasvjetu – Palata Albanija, zgrada Narodne skupštine, fontana na Slaviji, Brankov most, Most na Adi, biće osvetljene bojama srpske zastave.

-” Na taj način želimo da mu se još jednom zahvalimo za sve što je uradio za Srbiju i za Beograd. Sa sjutrašnjim danom, Novak će biti zvanično teniser koji je proveo najviše nedelja na prvom mjestu ATP liste. Za nas u Beogradu Novak Đoković je uvijek bio najbolji teniser na svijetu, a sada je zvanično za čitav svijet, čak i za one koji ga ne vole i koji mu ni to ne priznaju.” – rekao je Vesić.

Vesić naglašava da karijera Novaka Đokovića još traje i da je siguran da će on još mnogo toga uraditi u sportu i u svojoj karijeri. Kako kaže, grad Beograd mu je zahvalan i što će Beograd ponovo ove godine posle nekoliko godina dobiti teniski turnir koji je, kako je ocijenio, glavni grad Srbije i zaslužio.

-” Hvala, Novače, u ime Beograda.” – poručio je Vesić i pozvao sve Beograđane i Beograđanke da sjutra prošetaju do Skupštine grada i da se na taj način zajedno zahvale Novaku.