đoković
Novak Đoković/twitter

Australijan Open će se sigurno igrati u Februaru. U ovom momentu se očekuje da se igra od 8. do 21. februara, dvije nedelje posle standardnog termina. Novak Đoković će braniti titulu u Australiji.

I kako to obično biva kada se mijenjaju pravila igre (smještaja i događaja) diskutuje se kome će to najmanje, a kome najviše smetati. Pogađjate ko je uvijek prvi na pameti ljudima kada se radi o kritikama – Novak Đoković.

Najbolji teniser na planeti Novak Đoković je dobio dozvolu da na US Openu boravi u zasebnoj kući tokom avgusta ali se očekuje da takav luksuz neće dobiti u Melburnu. Naime, da bi se AO uopšte organizovao neophodno je da se ispoštuju stroge mjere karantina prije samog događaja.

Australijski trener Rodžer Rašid je u intervjuu za “Skaj sports” govorio o tim novim, specifičnim uslovima.

-” Biće zanimljivo vidjeti šta će Novak uraditi jer je na US Openu ima kuću. Dozvolili su mu da bude u satelitu, gdje je imao kuću i mogućnost da sve korona stvari ostavi izvan nje. Bilo je to na račun Novaka Đokovića… Da, on ima novac. Mnogo momaka voli da odsjedne u kućama, da ih rentira i da čitav njihov tim bude tamo i da često putuju sa velikim timom ljudi. Biće to čudan osjećaj sada.” – rekao je Rašid.

-” Oni su i ranije bili u karantinu, to nije ništa novo za njih. Neki će sigurno pomisliti “Opa, dvije nedelje? To je predugačak period”. Ali oni imaju neke uslove koje moraju da ispoštuju, moraju da prate protokol ako žele da budu ovdje i da igraju.” – oštar je Rišad.

Novak Đoković, zapravo, nije jedini igrač koji je imao privatnu kuću na US Openu.

Serena Vilijams je iznajmila jednu u Njujorku kada je imala problema sa plućima.

-” Zahvalan sam što imam priliku da odsjednem u kući. U trenutku kada sam dobio priliku da budem u kući odmah sam je prigrlio, bez razmišljanja. Drago mi je da smo tu uradili. Nije to privilegija najboljih igrača ili igračica. Svako ko želi da potroši novac može da odsjedne u kući i on ili ona su mogli to da urade. Znam neke koji su izabrali kuće ali to je privatni izbor.” – rekao je Novak tokom avgusta.

Zašto?

Naime, očekuje se da igrači moraju da dođu barem tri nedelje prije turnira u Australij. Neophodno je da budu dvije nedelje u karantinu prije nego što dobiju dozvolu da mogu da treniraju na tim terenima. Radiće se testovi prvog, trećeg, sedmog, desetog i poslednjeg dana. Ko bude negativan na prvom testiranju, već će sjutradan moći da trenira.

Postoje restrikcije i kada je u pitanju vrijeme van odaja tenisera.

Očekuje se da se promijeni čitav ATP kalenadar jer se u ovom periodu obično igraju Roterdam, Rio De Žaneiro, Dubai i Akapulko.

1 KOMENTAR

  1. Ne znam samo koliko je doticni gospodin upucen u Novakovo odrastanje … Novak odlicno zna sta znaci zivjeti skromnim zivotom a sta znaci zivjeti u luksuzu.. tako da mu nece smetati bilo gdje da boravi u to sam siguran

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име