Novak
Novak Đoković/twitter

Italijanski teniski portal „ Industriadeltenis“, spekuliše o planovima da se oformi teniska Liga šampiona.

Italijanski portal navodi da je jedan od glavnih pokretača za pokretanje ovog takmičenja srpski teniser Novak Đoković.

Dodaje se i to da je u cijeli projekat uključena i Novakova Asocijacija igrača (PTPA), koja želi da napravi reformu u svjetskom tenisu.

–” Đoković je otišao korak dalje i potpisao saradnju sa FIFA kako bi kreirali novo takmičenje – tenisku Superligu. To bi bio turnir na svjetskom nivou, pandan fudbalskoj Ligi šampiona koja ima toliko uspjeha. Svjetski broj jedan je već napravio novi sindikat igrača i želi da bude dio reformi u tenisu. Njegova ideja je jednostavna i komplikovana u isto vrijeme. Nije lako napraviti tako veliki događaj koji bi bio baš kao Liga šampiona – grupna faza, pa osmina finala, četvrtfinale, polufinale i na kraju finale na neutralnoj lokaciji.”- piše „Industriadeltenis“.

Na portalu je opisano kako je teniska Liga šampiona zamišljena.

-” Plan je da teniseri predstavljaju određene fudbalske klubove. Recimo, Rafael Nadal bi kao navijač madridskog Reala mogao da igra za njih, Novak Đoković je poznat kao navijač Crvene zvezde i mogao bi da igra u crveno-bijelom dresu. Ostaje da se vidi kako će teniski svijet reagovati na ovu ideju ali već postoje dva velika promotera.” – Đoković i FIFA– zaključuje se u tekstu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име