organizatori
Organizatori Vimbldona objavili su u četvrtak da će na ovogodišnjem turniru, najvjerovatnije, biti dozvoljeno prisustvo manjeg broja gledalaca.

Organizatori su naglasili da je osnovni prioritet javno zdravlje i bezbjednost gostiju, članova tima, takmičara, osoblja i navijača.

Kako je najavljeno, sa odlukom o broju navijača koji će moći da prate mečeve na Vimbldonu čekaće se što duže kako bi taj broj bio što veći. Ulaznice će se kupovati isključivo preko interneta kako bi se izbjegle gužve.

Uslov za učešće na turniru biće da takmičar i članovi njegovog ili njenog tima budu smješteni u nekom od zvaničnih hotela takmičenja.

Već je i ranije bilo najava da će na Vimbldonu moći da bude publike jer Engleska ima sistem po kome vraća stvari u normalno stanje. Od 17. maja biće dozvoljeno prisustvo do 10.000 navijača na fudbalskim stadionima, dok se vlasti nadaju da će od 21. juna taj broj biti značajno uvećan. Iste najave važe i za trku Formule 1 na Silverstonu, snuker Svjetski šampionat kao i brojne druge sportske događaje u Engleskoj.

Prošlogodišnji Vimbldon je, iz dobro poznatog razloga, otkazan i to je bilo prvo i jedino otkazivanje čuvenog turnira od Drugog svjetskog rata. Ovogodišnji će biti odigran od 28. juna do 11. jula.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име