Osak
Naomi Osaka kako je već poznato napustila je Rolan Garos u Parizu nakon prve pobjede u prvom kolu.

Na svom twitter nalogu napisala je jasno Osaka.

-” Istina je da sam imala duge periode depresije posle US Opena 2019. i da sam se stvarno jako teško s tim nosila. Svi kojime poznaju, znaju da sam introvertna, kao što svi koji su me vidjeli na turnirima znaju da često nosim slušalice koje mi mnogo znače da umirim moju anksioznost koja se javlja u društvu drugih ljudi. Iako su teniski novinari uvijek bili ljubazni prema meni (želim da se izvinim svim ‘kul’ novinarima koje sam možda povrijedila), ja ne spadam u one kojima je sasvim prirodno da se javno obraćaju – jer doživljavam ogromne talase anksioznosti prije razgovora sa svjetskim medijima.

Veoma se unervozim i onda mi je postalo jako stresno da se iznova i iznova trudim i dajem najbolje moguće odgovore. I ovdje u Parizu sam se osjećala veoma ranjivom i anksioznom, i zato sam poželjela da se zaštitim tako što sam najavila da ću preskakati konferencije za štampu. Na vrijeme sam to najavila, jer sam osjetila da su pravila (o obaveznom pojavljivanju pred novinarima) zastarela u nekim svojim segmenitma i to sam htjela da istaknem.” – istakla je Naomi.

Rafael Nadal iskoristio je priliku da prokometariše sve to.

-” Razumem ja Osakinu odluku, ali, znate, bez medija koji pišu vijesti o nama i uspjesima koje ostvarujemo širom svijeta, mi vjerovatno ne bismo bili ono što sada jesmo.” – prokomentarisao je Rafa.

14 KOMENTARI

  1. Ne znam da li možda potvrda doktora sa ovom dijagnozom može da pomogne,da se naprave nekakvi izuzeci, kao što se konferencije za štampu ne održavaju, čini mi se, ukoliko se meč završi u neko gluvo doba posle ponoći…Pretpostavljam da bi to možda moglo da se sredi,ali ovdje je problem što bi ona vjerovatno željela potpuno da se isključi iz svih aktivnosti koje nisu sama igra na turniru, i to je onda druga stvar, pošto ako učestvuješ u igri, moraš učestvovati i u promociji igre i konkretnog turnira…Šteta je kad god neko, zbog zdravstvenih problema ne može da ostvari svoj puni potencijal, a njen potencijal je zaista izuzetan.

  2. Imam i ja misljenje za koje zaista smatram da je pravedno. Da je sve ovo uradila na malo bolji nacin, ne tako agresivan bilo bi sve ok. Ili su mozda mediji prevelik pritisak napravili na nju ne znam. Ali zaista je ispalo lose sa njene strane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име