osaka
Meridianbet: Naomi Osaka
Bojkot se nastavlja i u tenisu. Naomi Osaka odlučila da ne igra svoj polufinalni duel na Sinsinati mastersu. Zbog širenja protesta odložen i Novakov meč sa Robertom Bautistom Agutom

Nakon što je došla do pobjede u četvrtfinalu protiv Anet Kontaveit, Osaka je rekla da neće igrati meč u polufinalu protiv Elis Mertens.

Razlog – nova policijska brutalnost i ranjavanje Džejkoba Blejka u Viskonsinu.

“Trebalo je da igram polufinalni meč sjutra, ali neću igrati. Ja sam sportista, ali prije svega sam tamnoputa žena”, rekla je Osaka i potom objasnila:

“Trenutno postoje važnije stvari od sporta na koje treba obratiti pažnju. Važnije je da vidimo šta se dešava, nego da me gledate kako igram tenis. Ništa se neće promijeniti što ja neću igrati, ali mogu da promijenim nešto i započnem diskusiju u sportu u kojem najviše igraju bijelci”, rekla je ona.

“Umorna sam više od stvari koje se dešavaju. Muka mi je od genocida koji policija sprovodi nad crncima”, dodala je.

Ni mečevi polufinala u obje konkurencije neće biti igrani u predviđenom terminu, potvrdili su USTA, ATP i VTA.

Novi termini mečeva biće naknadno objavljeni, a organizatori turnira su se oglasili saopštenjem u kojem stoji:

“Kao sport, tenis će zajednički zauzeti stav protiv rasne nejednakosti i društvene nepravde koje su još jednom u fokusu javnosti u SAD. Teniski savez SAD, ATP i VTA odlučili su da obilježe ovaj težak trenutak tako što će napraviti pauzu na Sinsinati mastersu u četvrtak, 27. avgusta. Mečevi će se nastaviti u petak, 28. avgusta”, stoji u saopštenju koje potpisuju ATP, VTA i USTA.

3 KOMENTARI

  1. Crncima u Americi se ne ukida njihova kultura, naprotiv crnačka kultura postaje jedina autentično američka kultura. Ukidaju se jedino crnci, to je prosto masovni zločin, ali ne u svrhu genocida.

  2. Kada bi Nole slučajno rekao da djevojka pretjeruje , dokusurili bi ga svi koji ga mrze , pa makar se i ne slagali sa ovom glupačom .

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име