Pet Keš komentariše veliku trojku - Tu “glad” za pobjedama imaju samo oni najveći!

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer odavano su podigli tenis na jedan veliki nivo. Ali, oni nemaju namjeru da se stanu na tome, već iz godine u godinu nastavljaju da pomjeraju sve granice.

To je ono čime je fasciniran i legendarni Pet Keš. Tu “glad” za pobjedama imaju samo oni najveći. Pojedini teniseri osvoje jedan veliki turnir i već se zadovolje, a Đoković, Nadal i Federer i dalje igraju sa istim žarom.

–” Prije nekoliko godina bilo je nezamislivo da ćemo imati dva momka sa 20 i jednog sa 17 Gren slem titula. Iako su oni sve to dostigli i dalje su motivisani da osvoje još. To je fascinantno. Bio sam srećan kada sam osvojio jedan Gren slem i Dejvis kup. To je sjajna karijera. A njih trojica ni sa 20 nijesu srećni.” – naveo je Keš.

Vjerovatno niko nigde nije dominantan kao Nadal na Rolan Garosu. Španac je taj Grend slem osvojio čak 13 puta.

–” Za to što on radi u Parizu nemate prave riječi. To je kao da imate fudbalski tim, koji je nepobjediv na svom stadionu ili nekog biciklistu, koji iz godine u godinu osvaja Tur d Frans u biciklizmu. Da ste rekli da će neko 13 puta pobijediti na Rolan Garosu, zaključali bi vas u ludnicu.” – rekao je Pet Keš.

I pored toga što su mladi teniseri sve konkurentniji, nema dileme da će i sledeće godine na najvećim turnirima glavnu riječ voditi “velika trojka”.

Postavi odgovor