nadal
Foto: Rafael Nadal/twitter/

Rafael Nadal prije nego što je počeo da se pakuje, savladao je u poslednjem meču završnog ATP turnira Kaspera Ruda sa 7:5, 7:5, a nakon meča je bio zadovoljan svojom igrom.

Dobro sam trenirao. Možda nijesam imao dovoljno mečeva da bih bio na potrebnom nivou. Nije bilo dovoljno samopouzdanja, posle teških šest meseci. Tako je kako je. Prihvatam da se sezona nije završila onako kako sam želio, ali barem je okončana pobijedom. To je bilo važno, u pitanju je poslednji meč sezone, tako da sam srećan zbog toga. Bio sam u stanju da pobijedim velikog igrača.”- rekao je Nadal.

Ove godine Nadal je zabilježio četiri titule, od toga dva slema, u Melburnu i Parizu.

Ne mogu da tražim više. Imao sam teških pola godine, osvojio sam dva grend slema, završio sezonu visoko pozicioniran na listi. Ne mogu da se žalim. U mojim godinama, biti u stanju da se takmičim, to mi mnogo znači.”

Nova sezona donosi nova uzbuđenja kaže Španac.

Što se tiče 2023. godine, važno mi je da imam dobre pripreme, da radim na pravi način i sezonu započnem sa dobrom energijom. Sa pravim stavom, kako bih dosegao od početka taj neophodan takmičarski nivo. Hajde da pokušamo, uzbuđen sam zbog toga.”- zaključio je Rafael Nadal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име