Šapatova: peticija za spas tenisa

7
173
Tridesetjednogodišnja teniserka iz Gruzije, Sofija Šapatova pokrenula je peticiju kako bi obavijestila javnost o sve težem materijalnom položaju svojih kolega koji nisu u vrhu svjetskog tenisa i da zbog pandemije ne mogu da igraju turnire.

“Razgovarala sam sa mnogim teniserima, neki od njih ne znaju kako će ovaj mjesec platiti stanarinu. Peticijom ništa ne zahtjevam, ona je samo način da se čuje naš glas, da privučemo pažnju ITF” – kazala je Šapatova.

Gruzijka, koja je u ovoj sezoni zaradila svega 2.900 dolara i nalazi se na 375. mjestu WTA liste, smatra da je ogromna razlika između tenisera koji se nalaze u prvih pedeset i ostalih.

“To je 100 ljudi, a na ATP i WTA je više od 3.000 ljudi. Ako 50% njih bude moralo da odustane od tenisa zbog ovoga, mislim da tenis neće preživjeti” – izjavila je Šapatova preko skajpa za CNN.

O ovoj temi, o kojoj je teniserka peticijom obavijestila širu javnost, nedavno je govorio i Novak Đoković. Po svemu sudeći, bogatiji teniseri će pružiti pomoć slabije rangiranim kolegama.

Sofija Šapatova je na WTA listi bila najbolje rangirana 2014. godine kada je zauzimala 186. mjesto. Trenutno se nalazi u Tbilisiju kod svojih roditelja i sa velikom nadom isčekuje nastavak teniske sezone.

7 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име