Svoj osaka
Naomi Osaka

Naomi Osaka je privukla veliku pažnju kada je odlučila da odustane od nastupa na Otvorenom prvenstvu Fracuske, a situacija se idalje nije smirila.

Poslednji u nizu sportskih velikana koji je stao u odbranu Japanke je slavni teniser Džon Mekinro.

– Pogledajte na primjer mog drugara Bjerna Borga – on je prestao sa 25. Postoji opasnost da Oska neće nastaviti. Ko zna šta će se dogoditi sa njom. Zaista sam zabrinut jer je Borg bio jedna od najboljih stvari koja se dogodila tenisu i imam osjećaj da su ga istjerali iz tog sporta. Mislim da bi isto moglo da se dogodi sa Osakom – izjavio je izjavio je 62-godišnji Džon Mekinro pa potom dodao:

– Veoma sam zabrinut za budućnost našeg sporta. Još i više nakon poslednjih nekoliko dana. Mislim da je ono što je Osaka rekla dobra tema za razmišljanje. Ovakva reakcija Rolan Garosa je bila negativna u svakom smislu.

Naomi Osaka povukla se sa Rolan Garosa posle prvog kola. Druga igračica svijeta je prije početka turnira u Parizu istakla da zbog mentalnog zdravlja neće prisustvovati konferencijama za novinare.

Organizatori su je posle meča u nedelju kaznili sa 15.000 dolara, uz prijetnju diskvalifikacijom. Međutim ona je sama otišla.

Nakon Rolan Garosa, Naomi Osaka je odlućila da propusti i turnir u Berlinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име