Švarcman
Dijego Švarcman
Dijego Švarcman nakon najboljeg plasmana u karijeri ove sezone, najavio još bolja dostignuća u 2021. godini.

Švarcman se trenutno nalazi na devetoj poziciji ATP liste, ove sezone je prvi put igrao u finalu nekog turnira i to je ostvario trijumf nad jednim od najbljih igrača u istoriji tenisa Rafael Nadalom. Bilo je to na Masters turniru u Rimu.

Upravo ta pobjeda je Švarcmanu jedna od najdražih u prethodnoj godini.

-” Ako gledam na sezonu iza sebe, tri najznačajnija trenutka su mi pobjeda nad Timom, onda pobjeda nad Nadalom i to što smo se opet porodično okupili uz tradicionalan roštilj, kao što radimo svake godine. Ta fotografija je za mene vrlo važna jer i dalje pokazuje da sam isti, to je osnova u mom razmišljanju o životu.”- rekao je Dijego Švarcman.

Jedan od najnižih igrača na ATP Turu smatra da nije dobro postavljati dugoročne ciljeve.

-” Nisam komformista pokušavam da postavim sebi kratkoročne ciljeve. Sve što sam postigao ove godine došlo je zahvaljujući dobrim igrama ove sezone. Sada mi je cilj da nastavim to i to prije svega igrajući bolje na velikim turnirima. Miran sam što se tiče toga da sam igrao dobro protiv najboljih igrača, sada kada sam u Top 10. Znam da će još veći broj pobjeda uticati i na moju poziciju na listi. Bitno je da budem zdrav, to mi je prvi prioritet u novoj sezoni.”- dodao je Dijego Švarcman.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име