IVAN LJUBIČIĆ: To što je osvojio Dejvis kup mu omogućava da u Australiji istakne kandidaturu

Ivan Ljubičić bivši teniser iz Hrvatske smatra da je Janik Siner u finalu Završnog mastersa poražen samo zbog umora.

Mladi Italijan je u polufinalu igrao protiv Danila Medvedeva u prvom terminu koji je počeo u rano popodne, dok je njegov poslednji rival u finalu Novak Đoković na teren izašao u tek oko 21 čas.

Ipak, kako smatra Ivan da je Siner taj kojeg je umor stigao sjutradan.

“Janik nije kao Alkaras. Nije sa 40. mjesta stigao do prvog, morao je da pravi male korake. Ono što je uradio u prethodna dva mjeseca je potvrda impresivnog rada koji nikada nije prestajao. Morao je da proživi određena iskustva kako bi se osjećao komforno,” počeo je Ljubičić i dodao: ‘

” Na kraju 2022. godine sam rekao da mi je žao što Janik i dalje nije igrao važne mečeve protiv najboljih na svijetu. Sada više ništa nema da nauči. Počeo je tako što je osvojio Masters 1000, a potom je pobijedio sve prve tenisere svijeta. Stigao je do finala u Torinu i izgubio jer je bio veoma umoran posle polufinala sa Medvedevom.”

Ivan smatra da će osvajanje Dejvis kupa biti dodatna motivacija Janiku.

“To što je osvojio Dejvis kup mu omogućava da u Australiji istakne kandidaturu. Već je pobijedio sve iz Top 10. Sada moramo da vidimo kako će se snaći na Grend slemu. Kada imate loš dan, kada osjećate pritisak, razmišljate previđe, onda ste u problemu.”

”Još uvijek mu fali to finale, ali je okružen kompetentnim ljudima. Njegov karakter mu je snaga. Nikada nije zadovoljan sa onim što je postigao. Kada sam ja stigao do mjesta trećeg na svijetu, pomislio sam da sam dostigao svoj maksimum i od tada je sve krenulo nizbrdo”, ističe je Ljubičić.

Dotakao se i drugih tenisera iz malde generacije.

“Alkaras u Rune su se već probili. Mislim da će ih Artur Fils mučiti sledeće sezone. Šelton je klasičan igrač koji može da pobijedi sve, ali ga ne vidim još uvijek kao konstantnog”, zaključio je Ivan Ljubičić.

Postavi odgovor