žil
Žil Servera i Danil Medvedev / Twitter

Partiju karijere je prikazao Danil Medvedev u meču sa Novakom Đokovićem. Gotovo nestvarno je igrao Rus, a sada je njegov trener otkrio taktiku koja je primijenjena u duelu sa najboljim teniserom ikada.

Da bi objasnio kako je Medvedev došao do nivoa da pobijedi Đokovića trener ruskog tenisera Žil Servera morao je da se vrati u prošlost.

Tačnije na finale Austriljan Opena kada je baš Đoković savladao Medvedeva.

– Posle finala u Australiji, imali smo osjećaj da Danil nije imao dovoljno vatre u igri koja vam pomaže da budete bolji. Pogotovo u mečevima protiv igrača kao što je Novak. Zato je to morao da promijeni da bi ovo finale odigrao na višem nivou. Sada svi osjećamo da je spreman da se takmiči i pobjeđuje na najvišem nivou.

Nije Rus imao samo plan A u finalu, već i plan B, C, D.

– Naravno, lako je to sve reći. Ali ne postoji čarobni štapić. Potrebno je da igrate svoj najbolji tenis, da imate kvalitet u udarcima, ali i da znate da morate da mijenjate strategiju tokom meča jer će vam se Novak adaptirati. Morate da osjetite momenat kada je potrebno da uradite nešto drugačije. Imali smo nekoliko različlitih taktika tokom meča.

Naročito se to vidjelo prilikom servisa Medvedeva.

– Kada je Danil ubacivao lopticu u sredinu terena gledali smo da ne otvara uglove i da ne bi morao mnogo da trči. Naravno, dobar servis je bio jedan od ključnih segmenata. Servirao je baš dobro.

Baš je početni udarac nešto što je bilo ubojito oružje drugog tenisera svijeta u finalu US Opena.

– Pobijedio je zahvaljujući servisu na veoma visokom nivou. Mnogo vremena smo posvetili tom udarcu u poslednje vrijeme. Svakog dana sam mu postavljao različite ciljeve kako bih izvukao maksimum iz njegovog servisa. Već u Torontu smo osjetili da mu se servis jako popravio.

Javno je priznao Medvedev da je bio na izmaku snage u samom finišu meča.

– Bila je teška situacija na kraju meča. Kasnije mi je Danil rekao da su noge počele da mu otkazuju od tenzije. Tada je počeo potpuno drugi meč. Kada izgubite jedan brejk, sumnje počinju da rastu.

Naglasio se Servera da ono što je Medvedev napravio spada pod ogromno dostignuće.

– Potrebno je pronaći sve moguće resurse u sebi da bi nastavili dobro da servirate. Pobijediti Novaka na grend slem turniru je velika stvar. A pobijediti Đokovića u grend slem finalu je mnogo veća stvar. Nadam se i priželjkujem da će ova pobjeda podići Danila na još viši nivo – zaključio je trener ruskog asa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име