troicki
Thomas Peter/Viktor Troicki/Reuters via Guliver image
Viktor Troicki je novi selektor Dejvis kup tima Srbije što je iznenadilo mnoge, a naročito bivšeg selektora Nenada Zimonjića, koji je istakao da je razočaran i da je htio da nastavi da radi.

Međutim, Viktor Troicki je objasnio šta se desilo.

-” Možda sve izgleda da je iznenada ali se ovo “krčkalo” već neko vrijeme. Igrači su bili ti koji su tražili da dođem na mjesto selektora. Htjeli su neku promjenu i mislili su da sam ja najbolje rješenje. Naravno da sam ponosan što sam na čelu nacionalnog tima. Ovo je za mene ogromna čast i obaveza.” – počeo je Troicki, novi selektor Srbije u izjavi za Sportklub.

Nekada 12. teniser na planeti je iskoristio priliku da se zahvali dosadašnjem selektoru Nenadu Zimonjiću.

-” Ziki je fenomenalno radio svoj posao. Imali smo sa njim uspjeha i u Dejvis kupu, osvojili smo ATP kup. Međutim, igrači su smatrali da je došlo vrijeme da neko drugi obavlja tu funkciju.” – kaže Troicki i dodaje:

-” Moja uloga je da pozovem najbolje igrače i da mi se oni, predvođeni Novakom Đokovićem, odazovu. Poznato vam je svima da je promijenjen format Dejvis kupa. Sve se igra na jednom mjestu. Nema čestih okupljanja. Posao počinje krajem novembra i završava se početkom decembra. Biću uz igrače i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Svi oni naravno imaju svoje timove ljudi, a ja ću pokušati da dam doprinos nekim savjetom ili informacijom.

Troicki bi volio i da kao selektor bude osvajač Dejvis kupa, što je 2010. godine uradio kao igrač.

-” Iskreno nadam se peharu i kao selektor. To bi bila fenomenalna stvar. Imamo nevjerovatnu grupu tenisera predvođenu Novakom Đokovićem, najboljim na svijetu. Tu su i Filip Krajinovića, Dušan Lajović, Laslo Đere, Miomir Kecmanović. Uvijek nas je krasila i sjajna atmosfera. I kao igrač, zbog bogatog iskustva, volio sam da dajem savjete. Sada će to biti još izraženije. Iskreno baš se radujem novom izazovu.” – kaže Troicki.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име