turnir
Meridianbet: Craig Tiley

Direktor Australijan Opena, rekao je da će organizatori prvog grend slema učiniti sve kako bi se turnir održao u januaru 2021. godine kako je i planirano.

Proteklih dana je zabilježen povećan broj novozaraženih u Melburnu, gdje je planirano da se održi grend slem turnir.

Pojavio se predlog da država Novi Južni Vels preuzme organizaciju turnira i premjesti ga u Sidnej, ali Kreg Tajli – direktor Australijan Opena ne želi ni da čuje za to.

On je rekao da mu to ne pada na pamet. I da će pomjeriti nebo i zemlju da turnir bude u Melburnu. On smatra da ne postoji drugi mogući scenario gdje bi se Australijan Open mogao premjestiti.

Po njegovom mišljenu postoji mnogo razloga da se turnirska lokacija ne mijenja.

Prva opcija je da je Melburn park masivna karantinska lokacija. Čitava mreža operative nalazi se u blizini grada, pa se može napraviti takozvani mjehur na Melburn parku i turnir učiniti sigurnim. To bi bilo na svjetskom nivou.

Mogli bi da igraju do kraja januara. Mnogi od njih, među njima i Rodžer Federer, ne igra do kraja ove godine i već misli na Australijan Open. Zapravo, svi sa kojima je pričao, a tvrdi da je sa svima, gledaju na početak 2021. godine i novu sezonu kao na novu nadu za tenis na globalnom nivou. Pa tako Tajli smatra da neki top igrači imaju rezerve prema sezoni 2020. jer osjećaju da dolazi sve nekako prerano.

Titulu u singlu kod tenisera brani Novak Đoković, a kod teniserki Sofija Kenin.

6 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име