US Open 31. avgusta uz dosta novih pravila

29
97
Prvi teniski Gren slem koji će se igrati poslije pandemije korona virusa je US Open. Vimbldon je otkazan a Rolan Garos odložen za kraj septembra. 

US Open će početi 31. avgusta pod malo drugačijim i nesvakidašnjim okolnostima od onih na koje smo navikli.

Predsjednica teniskog saveza SADa, Stejsi Alister saopštila je da će organizatori sa kompanijom Emirejts organizovati čarter letove za igrače sa polascima iz Pariza, Beča, Frankfurta, Buenos Ajresa, Dubaija…

Prije ukrcavanja, nužno je da igrači prikažu potvrdu da nisu zaraženi korona virusom. 

Što se tiče mečeva, teniseri će moći da imaju samo jednog člana svog stručnog štaba na tribinima, a sa njima će u Njujork US Open moći da putuje maksimalno četvoro ljudi. 

Neće biti linijskih sudija, ali umjesto njih koristiće se “houk-aj” sistem, koji doduše postoji i sad na turnirima i to u vidu provjere koju igrač može da zatraži 3-4 puta po setu. 

Međutim, sada će se njegova funkcija ogledati u tome da će kompjuterski glas preko zvućika kroz nekoliko sekundi uzvikivati “aut“, ako je loptica poslata van terena. 

Najmlađi, koji su sakupljalo loptice, neće biti zbog same prevencije.

Svlačionice će biti proširene sa pojačanom ventilacijom, a igračima koji imaju slobodan dan, pristup turniru će boti strogo ograničen. 

Gledalaca, navijača na tribinama neće biti.

29 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име