RUBLJOV: Osjećam da je ovo moje prvo četvrtfinale nakon kog sam ponosan

Andrej Rubljov savladan je u četvrfinalu Vimbldona, a bolji od njega je bio nepobjedivi Novak Đoković.

“Ne znam, osjećam da je ovo moje prvo četvrtfinale nakon kog sam ponosan. Međutim, naravno da želite da pobijedite. Radio sam sve što sam mogao da pobijedim. U isto vrijeme sam i razočaran jer svaki put osjećam da imam malu šansu, ali sam ili previše ukrućen ili ne krećem na udarce ili sam ih promašivao. Svaki put kada je on imao šansu, tu malu šansu, iskoristio ih je, sve. To je bila razlika”, počeo je Rubljov.

Rus je upitan da uporedi Novakovu igru od prije nekoliko godina i sada.

“Ne znam. Čini mi se kao da igra sve bolje i bolje. Mislim da sam danas bio spreman da odigram dobar meč sa njim. Prethodno nijesam bio uopšte mentalno spreman. Čak i meč na kom sam ga pobijedio u Srbiji, imao sam samo sreće. Ne znam, prosto nije igrao. Na sve to, bio je umoran na kraju meča. To nije imalo veze sa mojom igrom. Mislim da sam danas bio spreman da igram i imao sam te male šanse koje nijesam iskoristio. On jeste. Zato je on Novak, jedan od najboljih tenisera u istoriji”, ističe Rubljov i dodaje:

“Imao sam mnogo brejk lopti, naročito u trećem setu. U prvom gemu sam imao forhend koji sam promašio, onda sam imao dvije brejk lopte i nijesam pogodio forhend. Na sve to je on zaigrao dobro. Kada je on bio u takvoj situaciji, iskoristio je te šanse. A ja nijesam ni servirao dobro. Nijesam udarao lopticu dovoljno snažno. Ista situacija je bila pri rezultatu 5:4 kada smo igrali dug, dug gem. Imao sam toliko prilika. Na kraju, svaki put kada sam imao šansu nijesam je iskoristio. Na kraju, to je to, to je tenis.”

Zatim je izdvojio i jednu stvar koja čini Đokovića tako teškim protivnikom.

“Način na koji se fokusira u tim trenucima, ključnim. Ponekad se osjećaš kao ‘Okej, tu sam, imam šanse‘. Kao što sam rekao, on je imao male šanse i iskoristio ih je. Da, riječ je o fokusu i tim stvarima. Iskustvu. To su veoma impresivne stvari. Zato je on vrhunski igrač. Na kraju su ti momenti koji se računaju. Ti trenuci su pravi tenis”, naglasio je Rubljov.

Na kraju je upitan osjeća li se krivim zato što je iz Rusije?

“Ne, Ne znam šta da kažem. Davao sam izjave, moje mišljenje je jasno, tako da… To nije krivica. Više je reč o tome da je situacija strašna. Ne želite to nikome. Želite da se to što prije završi, da svi ljudi imaju priliku da vode dobar život”, zaključio je Andrej Rubljov.

Postavi odgovor