wta
WTA/google
WTA turnir u Bogoti, završen skandalom, zbog neviđene greške koju je sudija napravio. Ta stravična greška je direktno uticala na tok cijelog meča, štetu zbog toga je pretrpjela australijska igračica Astra Šarma.

U prvom kolu WTA turnira Italijanka je došla do pobjede od 2:1 (po setovima 4:6, 7:5, 6:1), i to nakon što je došlo do nevjerovatnog previda u računanju poena.

Kada je bilo 1:1 u trećem setu, Italijanska igračica je servirala i gubila sa 0:30. Međutim, pri trećem poenu, sudija Luis David Armenta Kastro je sišao da vidi da li je lopta završila u autu, i umjesto da dodijeli Šarmi prednost od 40:0 i tri brejk lopte, dao je poen Italijanki za povratak u igru i 15:30.

Zatim je Šarma izgubila poen i osvojila naredni, mislila je da je napravila brejk jer je dobro računala. Međutim, sudija je iznenadio i rekao da je 40:30.

Tako je počela rasprava sa sudijom, kojom nije ništa postigla. Tek na Twitteru je Šarma istakla da joj je rečeno da odustane od rasprave. Bilo je jasno da joj je samopouzdanje nestalo, a koncentracija poptuno pala.

-” To je bilo sramno. Rečeno mi je da on nije siguran u rezultat, ali pošto nijesam mogla da mu kažem kako sam osvojila te poene, nisam mogla da odlažem meč svađajući se sa njime. WTA supervizor rekao mi je da bi trebalo da naučim lekciju i da se u budućnosti koncentrišem više na rezultat umjesto na tenis.” – istakla je Astra Šarma.

14 KOMENTARI

  1. Zanimljivo da WTA ništa ne objavljuje o ovome po društvenim mrežama…Sramota za protivnicu… Kada serviraš u gemu i gubiš 0:30 ne postoji mogućnost da nisi svjestan rezultata, pogotovo ne toliko da sa jednim osvojenim poenom dobiješ gem…Svaka čast kako je ostala mirna Sharma,a sudija ima sreće što ovo nije uradio Troickom,Džumhuru,Paireu,Fogniniju,Kyrgiosu,Gulbisu…

  2. Realno sudija zaslužuje suspenziju na bar godinu dana…Oduzeo je curi gem kad se lomio rezultat, ona posle psihički pala i ništa nije kriva.

  3. Možda se ona zbunila, što je nestvarno..
    Ali sramota za protivnici koja je vjerovatno primijetila, a prećutala….Nema šanse da ne primijetiš, ako ti neko dodijeli gem u kom si osvojio samo 2 poena!

  4. E bas su je dobro savjetovali, nema sto. Sramota, kao da niko drugi nije pratio mec, kad on vec nije radio posao kako valja. Kazna za sudiju

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име